
Dessa pepparkaksbiscotti är ett knaprigare alternativ till den klassiska pepparkakan. Ät dom själv, bjud på dem till glöggen eller ge bort i en fin liten burk eller påse.
Pepparkaksbiscotti
ca 40 biscotti
Ingredienser
- 100 g smör, rumsvarmt
- 180 g (2 dl) strösocker
- 3 ägg
- 450 g (7,5 dl) vetemjöl
- 2,5 tsk malen ingefära
- 2,5 tsk malen kanel
- 0,5 tsk malen kryddnejlika
- 3 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk salt
- 50 g mandel, grovt hackad
Gör så här
- Värm ugnen till 175°C.
- Rör samman smör och socker och tillsätt äggen, ett i taget.
- Blanda de torra ingredienserna och nötterna, tillsätt dem till smeten och arbeta ihop till en deg.
- Dela degen i tre delar och rulla till längder, ca 35 cm. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta till något.
- Grädda i ca 20 minuter. Ta ut plåten ur ugnen och stäng av värmen.
- Skär längderna på snedden i ca 2 cm breda bitar.
- Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt bitarna stå i eftervärmen tills de är genomtorra och knapriga, gärna över natten.
Gingerbread biscotti
makes about 40
Ingredients
- 100 g butter, softened
- 180 g granulated sugar
- 3 eggs
- 450 g all-purpose flour
- 2.5 tsp ground ginger
- 2.5 tsp ground cinnamon
- 0.5 tsp ground cloves
- 3 tsp baking powder
- 1 tsp vanilla sugar
- 0.5 tsp salt
- 50 g almonds, coarsely chopped
How to
- Preheat the oven to 350°F (175°C).
- Stir together butter and sugar and add the eggs, one at a time.
- Mix the dry ingredients and the nuts, add them to the batter and work together to a dough.
- Divide the dough into three parts and roll to lengths, about 35 cm. Place on a baking tray with parchment paper and flatten them slightly.
- Bake for about 20 minutes. Remove the baking tray from the oven and turn off the heat.
- Cut the lengths diagonally into pieces about 2 cm wide.
- Return the tray to the oven and leave the pieces in the residual heat until completely dry and crisp, preferably overnight.






Kaatzi säger
Låter gott!
Jag gjorde saffransbiscotti igår. Smaskens det också 🙂
Från sött till salt säger
Ja. Och visst är det lätt? 🙂