Krii's Kitchen

  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Pepparkaksbiscotti

    2025-12-14

    Till receptet
    The recipe
    Pepparkaksbiscotti

    Dessa pepparkaksbiscotti är ett knaprigare alternativ till den klassiska pepparkakan. Ät dom själv, bjud på dem till glöggen eller ge bort i en fin liten burk eller påse.


    Pepparkaksbiscotti

    ca 40 biscotti

    Ingredienser

    • 100 g smör, rumsvarmt
    • 180 g (2 dl) strösocker
    • 3 ägg
    • 450 g (7,5 dl) vetemjöl
    • 2,5 tsk malen ingefära
    • 2,5 tsk malen kanel
    • 0,5 tsk malen kryddnejlika
    • 3 tsk bakpulver
    • 1 tsk vaniljsocker
    • 0,5 tsk salt
    • 50 g mandel, grovt hackad

    Gör så här

    1. Värm ugnen till 175°C.
    2. Rör samman smör och socker och tillsätt äggen, ett i taget.
    3. Blanda de torra ingredienserna och nötterna, tillsätt dem till smeten och arbeta ihop till en deg.
    4. Dela degen i tre delar och rulla till längder, ca 35 cm. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta till något.
    5. Grädda i ca 20 minuter. Ta ut plåten ur ugnen och stäng av värmen.
    6. Skär längderna på snedden i ca 2 cm breda bitar.
    7. Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt bitarna stå i eftervärmen tills de är genomtorra och knapriga, gärna över natten.

    Gingerbread biscotti

    makes about 40

    Ingredients

    • 100 g butter, softened
    • 180 g granulated sugar
    • 3 eggs
    • 450 g all-purpose flour
    • 2.5 tsp ground ginger
    • 2.5 tsp ground cinnamon
    • 0.5 tsp ground cloves
    • 3 tsp baking powder
    • 1 tsp vanilla sugar
    • 0.5 tsp salt
    • 50 g almonds, coarsely chopped

    How to

    1. Preheat the oven to 350°F (175°C).
    2. Stir together butter and sugar and add the eggs, one at a time.
    3. Mix the dry ingredients and the nuts, add them to the batter and work together to a dough.
    4. Divide the dough into three parts and roll to lengths, about 35 cm. Place on a baking tray with parchment paper and flatten them slightly.
    5. Bake for about 20 minutes. Remove the baking tray from the oven and turn off the heat.
    6. Cut the lengths diagonally into pieces about 2 cm wide.
    7. Return the tray to the oven and leave the pieces in the residual heat until completely dry and crisp, preferably overnight.

    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Baileyskola med hasselnötter
      Baileys-kola med hasselnötter
    • Citron- och rosmarinkakor
      Citron- och rosmarinkakor
    • Affogato
      Affogato
    • Key Lime Pie
      Key Lime pie

    Kommentarer

    1. Kaatzi säger

      december 18, 2012 at 5:26 e m

      Låter gott!
      Jag gjorde saffransbiscotti igår. Smaskens det också 🙂

      Svara
      • Från sött till salt säger

        december 18, 2012 at 7:46 e m

        Ja. Och visst är det lätt? 🙂

        Svara

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot
    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)
    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma
    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM

    Mulled wine made with rosé, classic mulling spices Mulled wine made with rosé, classic mulling spices, and a splash of Cointreau. It’s delicious when it’s served chilled, but if you want to serve it warm that works too.
.
Glögg gjord på rosévin, klassiska glöggkryddor och en skvätt Cointreau. Den är jättegod när den serveras kall, men om du vill servera den varm så funkar det med.
.
#foodphotography #foodstylingandphotography #scandinavianchristmas #christmasrecipes #mulledwine
    This golden yellow (and gluten-free) saffron cake This golden yellow (and gluten-free) saffron cake with orange is a perfect dessert this time of year.
.
Denna gyllengula (och glutenfria) saffranskaka med apelsin är perfekt som dessert vid den här tiden på året.
.
#foodphotography #foodstylingandphotography #scandinavianchristmas #christmasrecipes #saffroncake
    Gingerbread biscotti is a very crunchy version of Gingerbread biscotti is a very crunchy version of the gingerbread cookie. Perfect with some mulled wine.
.
Pepparkaksbiscotti är en väldigt knaprig variant av en pepparkaka. Perfekt till glöggen.
.
#foodphotography #foodstylingandphotography #scandinavianchristmas #christmasrecipes #biscotti
    I’m making chocolate bark today. They are my favou I’m making chocolate bark today. They are my favourite treat this time of the year. ❤️👌🏻
.
Idag står jag i köket och gör chokladbräck. De är mitt favoritgodis den här tiden på året. ❤️👌🏻
.
#foodphotography #foodstylingandphotography #scandinavianchristmas #christmasrecipes #chocolate
    Hands up if you like caramels with Baileys and roa Hands up if you like caramels with Baileys and roasted hazelnuts! 🙋🏼‍♀️
.
Alla som gillar kola med Baileys och rostade hasselnötter räcker upp en hand! 🙋🏼‍♀️
.
#foodphotography #foodstylingandphotography #scandinavianchristmas #christmasrecipes #caramels
    These beautiful paper stars I made a few years ago These beautiful paper stars I made a few years ago have unfortunately broken, so I’m planning to make new ones this weekend. It’s also time to bake saffron buns with plenty of butter and almond paste, and enjoy a bit of mulled wine. The brilliant @leitntosinspiration created the templates (and a little YouTube video) showing how to make these lovely stars. ⭐️
    %d