Istället för att stå och vända pannkakorna en och en, vilket jag tycker tar en evighet, så har vi på sista tiden börjat göra pannkaksmuffins (smakar lite som ugnspannkaka).
Nu när hon varit hemma och varit sjuk så är det en av de rätter som hon trots feber gladeligen äter och jag lagar dom gärna om och om igen, bara hon äter.
Servera dom med dina favorittillbehör i form av sylt, bär, grädde eller vad du vill ha till.
Pannkaksmuffins
ca 12 st
Ingredienser
- 5 ägg
- 6 dl mjölk
- 1 krm salt
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°C.
- Vispa äggen lätt och tillsätt resten av ingredienserna. Vispa till en slät pannkakssmet och låt den stå och vila i ca 30 minuter.
- Fyll en muffinsplåt med smeten till 3/4 och grädda i ugnen 25–30 minuter eller tills de fått lite färg.
- Servera gärna med sylt och grädde.
Lämna gärna ett svar