M åt alltid havregrynsgröt till frukost från tidig ålder till en dag då hon bara tvärvägrade. Vi försökte med det mesta men icke. Ingen havregrynsgröt slank förbi de där läpparna.
De senaste två åren har det blivit en massa olika försök till att introducera något grövre än vitt bröd och risgrynsgröt men inget verkar funka. Inte ens den bakade gröten i muffinsformar (oatmeal cups) gick hem.
Det får alltså bli vi föräldrar som får äta lite oatmeal cups till frukost eller mellis. Jag tänkte pröva lite andra smaker och hoppas att de ska bli lite bättre mottagna hos min hårdaste matkritiker. Wish me luck. 😀
Oatmeal cups med blåbär, hallon och hasselnötter
12 stycken (normalstora muffins)
Ingredienser
- 10 dl havregryn
- 1,5 tsk mald kanel
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 5,5 dl osötad mandelmjölk
- 0,5 dl kokossocker eller ljust muscovadosocker
- 2 tsk vaniljextrakt eller vaniljsocker
- 0,75 dl lönnsirap
- 1,5 dl hasselnötter
- 2 msk chiafrön
- 1,25 dl blåbär
- 1,25 dl hallon
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Hacka hasselnötterna grovt.
- Blanda samman alla ingredienser (utom bären) noga i en stor bunke/skål.
- Blanda försiktigt ner bären och fyll en muffinsplåt med smeten. Baka i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
- Förvara muffinsen i en burk med tätslutande lock i kylskåpet eller frys in.
Lämna gärna ett svar