Mjölkchokladtryffel när den är som enklast, och kanske godast. J anser att all choklad över 40% praktiskt taget är giftig så han lär gilla dom här oerhört mycket.
Detta är helt klart en finfin gå-bort-present.
Mjölkchokladtryffel med hasselnötskaramell
ca 20 st
Ingredienser – chokladtryffel
200 g mjölkchoklad
0,5 dl vispgrädde
15 g glykos
Ingredienser – hasselnötskaramell
1 dl strösocker
2 msk vatten
1 dl hasselnötter
Gör så här – chokladtryffel
- Hacka chokladen och lägg den i en bunke.
- Koka upp grädde och glykos och häll blandningen över chokladen. Rör tills chokladen har smält.
- Låt tryffelsmeten stelna till i kylskåpet.
- Ta upp lite tryffel med en sked och rulla mellan händerna till jämna kulor. Rulla tryffeln i hasselnötskaramellen och förvara i kylskåp.
Gör så här – hasselnötskaramell
- Smält socker och vatten till en ljus karamell.
- Häll ner hasselnötter och blanda om. Häll direkt ut på en bakplåtspappersklädd plåt och låt karamellen stelna.
- Bryt bitar och mixa till ett ganska grovt strössel.
Lämna gärna ett svar