Krii's Kitchen

  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Mascarponeglass med jordgubbar och balsamvinäger

    2020-05-22

    Mascarponeglass med jordgubbar och balsamvinäger
    Denna mascarponeglass med färska svenska jordgubbar är som semester på en liten pinne.

    Du kan även göra en större mängd mascarponeglass och rippla ner jordgubbs- och balsamvinägerpurén och göra den som lösglass. En riktig hit en varm sommarkväll.


    Mascarponeglass med jordgubbar och balsamvinäger

    10–12 glasspinnar

    Ingredienser

    • 300 g jordgubbar
    • 2 msk balsamvinäger
    • 3,5 dl sockerlag, 1 del råsocker och två delar vatten
    • 1 msk vatten
    • 100 g mascarpone
    • 0,5 dl vispgrädde

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 100°C.
    2. Rensa jordgubbarna, dela dom och lägg i en liten ugnsform. Häll över balsamvinägern och rör runt så att jordgubbarna blir täckta. Rosta i ugnen i ca 1 timme och ställ sidan åt sidan för att kallna helt.
    3. Mixa samman jordgubbarna och balsamvinägern med 2,5 dl sockerlag och vattnet.
    4. Rör mascarponen mjuk med en handvisp, tillsätt grädde och 1 dl sockerlag och vispa blandningen slät.
    5. Fyll varje pinnglassform til 1/3 med mascarpone-blandningen. Fyll sedan upp formarna med jordgubbsmixen. Sätt i en glasspinne i varje form och ställ i frysen minst 6 timmar eller gärna över natten. (Har du inget lock som håller fast glasspinnarna, ställ då in formarna i frysen någon timme utan glasspinnar för att sedan sätta fast dom i den lite halvfrusna glassen.)

     

    SparaSpara

    SparaSpara

    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Affogato
      Affogato
    • Jordnötsglassar
      Jordnötsglassar – mini pops (LCHF)
    • After eight-glass
      After Eight-glass
    • Brownie & Polkaglass
      Brownie & Polkaglass

    Kommentarer

    1. Kristin @ The Chocolate Box säger

      juli 08, 2013 at 1:24 e m

      Det både låter och ser supergott ut! 😀

      Svara
      • Från sött till salt säger

        juli 08, 2013 at 2:29 e m

        Jag älskar dom. 🙂

        Svara
    2. Marie Bergman - Om livet på Cypern säger

      juli 09, 2013 at 6:09 e m

      Tusen tack för jättebra tips =)

      Svara
    3. eiraerica säger

      juli 11, 2013 at 6:12 e m

      Superfin blogg du har! Kolla gärna in på min och glöm inte att lämna en kommentar 😉

      Svara
      • Från sött till salt säger

        juli 12, 2013 at 8:36 f m

        Tack så mycket. Det ska jag. 🙂

        Svara
    4. Beata säger

      augusti 02, 2013 at 6:03 e m

      Både fina och lockande, det här receptet vill jag verkligen prova.

      Svara
      • Från sött till salt säger

        augusti 02, 2013 at 8:20 e m

        Det är verkligen en jättegod smakkombination. 🙂

        Svara
    5. Agnes - Cashew Kitchen säger

      april 29, 2015 at 8:13 f m

      Dessa låter ju hur goda som helst! Jordgubbar och balsamvinäger är ju en toppkombo alltså. Äter typ aldrig mascarpone av någon anledning? Fastän jag vet att jag skulle älska det 🙂 Måste testa detta när vädret blir lite varmare 🙂 Kram!

      Svara

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot
    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)
    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma
    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM

    Give your ice cubes that little something extra. 🌸🌼
.
Ge dina iskuber det där lilla extra. 🌸🌼
.
.
#foodstylingandphotography #kriiskitchen #stilllifefoodphotography #flowericecubes #icecubes
    Summer is here, and before it’s over, I will hav Summer is here, and before it’s over, I will have eaten my own weight in strawberries. 🍓
.
Sommaren är här och innan den är över har jag ätit min egen vikt i jordgubbar. 🍓
.
.
#summerflavours #foodphotography #foodstories #foodstylingandphotography #kriiskitchen #foodandflatlay #strawberries
    A strawberry's best friend has to be lime sugar. 🍓
Recipe:
1 lime, zest
90 g granulated sugar
1️⃣ Mix the zest from the lime together with the granulated sugar.
2️⃣ Serve with fresh strawberries.
.
En jordgubbes bästa vän måste ändå vara limesocker. 🍓
Recept:
1 lime, rivet zest
1 dl strösocker
1️⃣ Blanda samman zest från lime tillsammans med strösockret.
2️⃣ Servera tillsammans med färska jordgubbar.
.
.
#summerrecipes #summerflavours #foodstories #kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #strawberries #limesugar
    Rhubarb Gin & Tonic. 🩷 Recipe: 200 g rhubarb 40 Rhubarb Gin & Tonic. 🩷
Recipe:
200 g rhubarb
400 ml gin
1. Rinse, trim and slice the rhubarb.
2. Pour the gin into a glass jar or pitcher and add the rhubarb.
3. Place a lid or cover with plastic wrap and place in the refrigerator for 1–2 days.
4. Strain the rhubarb and pour into a bottle. Store in the refrigerator.
.
Rabarbergin & Tonic. 🩷
Recept:
200 g rabarber
400 ml gin
1. Skölj, ansa och skiva rabarbern.
2. Häll upp gin i en glasburk eller kanna och tillsätt rabarbern.
3. Sätt på ett lock eller täck över med plastfolie och ställ in i kylskåpet 1–2 dagar.
4. Sila av rabarbern och häll upp på en flaska. Förvara i kylskåpet.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails #summerflavours #summerrecipes #rhubarbgin #rhubarbrecipes
    Heirloom tomatoes are the best kind of tomato. . H Heirloom tomatoes are the best kind of tomato.
.
Heirloom-tomater är verkligen de bästa sortens tomater.
.
.
#summerflavours #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #tomatoes #heirloomtomatoes
    Did you make something with lilacs this year? . La Did you make something with lilacs this year?
.
Lagade du något med syrener i år?
.
.
#kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #foodstories #nordicfood #springflavours #springrecipes #lilacsyrup #lilacrecipes #colourfulfood
    %d