Denna mascarponeglass med färska svenska jordgubbar är som semester på en liten pinne.
Du kan även göra en större mängd mascarponeglass och rippla ner jordgubbs- och balsamvinägerpurén och göra den som lösglass. En riktig hit en varm sommarkväll.
Mascarponeglass med jordgubbar och balsamvinäger
10–12 glasspinnar
Ingredienser
- 300 g jordgubbar
- 2 msk balsamvinäger
- 3,5 dl sockerlag, 1 del råsocker och två delar vatten
- 1 msk vatten
- 100 g mascarpone
- 0,5 dl vispgrädde
Gör så här
- Sätt ugnen på 100°C.
- Rensa jordgubbarna, dela dom och lägg i en liten ugnsform. Häll över balsamvinägern och rör runt så att jordgubbarna blir täckta. Rosta i ugnen i ca 1 timme och ställ sidan åt sidan för att kallna helt.
- Mixa samman jordgubbarna och balsamvinägern med 2,5 dl sockerlag och vattnet.
- Rör mascarponen mjuk med en handvisp, tillsätt grädde och 1 dl sockerlag och vispa blandningen slät.
- Fyll varje pinnglassform til 1/3 med mascarpone-blandningen. Fyll sedan upp formarna med jordgubbsmixen. Sätt i en glasspinne i varje form och ställ i frysen minst 6 timmar eller gärna över natten. (Har du inget lock som håller fast glasspinnarna, ställ då in formarna i frysen någon timme utan glasspinnar för att sedan sätta fast dom i den lite halvfrusna glassen.)
Kristin @ The Chocolate Box säger
Det både låter och ser supergott ut! 😀
Från sött till salt säger
Jag älskar dom. 🙂
Marie Bergman - Om livet på Cypern säger
Tusen tack för jättebra tips =)
eiraerica säger
Superfin blogg du har! Kolla gärna in på min och glöm inte att lämna en kommentar 😉
Från sött till salt säger
Tack så mycket. Det ska jag. 🙂
Beata säger
Både fina och lockande, det här receptet vill jag verkligen prova.
Från sött till salt säger
Det är verkligen en jättegod smakkombination. 🙂
Agnes - Cashew Kitchen säger
Dessa låter ju hur goda som helst! Jordgubbar och balsamvinäger är ju en toppkombo alltså. Äter typ aldrig mascarpone av någon anledning? Fastän jag vet att jag skulle älska det 🙂 Måste testa detta när vädret blir lite varmare 🙂 Kram!