Denna mascarponeglass med färska svenska jordgubbar är som semester på en liten pinne.
Du kan även göra en större mängd mascarponeglass och rippla ner jordgubbs- och balsamvinägerpurén och göra den som lösglass. En riktig hit en varm sommarkväll.
Mascarponeglass med jordgubbar och balsamvinäger
10–12 glasspinnar
Ingredienser
- 300 g jordgubbar
- 2 msk balsamvinäger
- 3,5 dl sockerlag, 1 del råsocker och två delar vatten
- 1 msk vatten
- 100 g mascarpone
- 0,5 dl vispgrädde
Gör så här
- Sätt ugnen på 100°C.
- Rensa jordgubbarna, dela dom och lägg i en liten ugnsform. Häll över balsamvinägern och rör runt så att jordgubbarna blir täckta. Rosta i ugnen i ca 1 timme och ställ sidan åt sidan för att kallna helt.
- Mixa samman jordgubbarna och balsamvinägern med 2,5 dl sockerlag och vattnet.
- Rör mascarponen mjuk med en handvisp, tillsätt grädde och 1 dl sockerlag och vispa blandningen slät.
- Fyll varje pinnglassform til 1/3 med mascarpone-blandningen. Fyll sedan upp formarna med jordgubbsmixen. Sätt i en glasspinne i varje form och ställ i frysen minst 6 timmar eller gärna över natten. (Har du inget lock som håller fast glasspinnarna, ställ då in formarna i frysen någon timme utan glasspinnar för att sedan sätta fast dom i den lite halvfrusna glassen.)
Det både låter och ser supergott ut! 😀
Jag älskar dom. 🙂
Tusen tack för jättebra tips =)
Superfin blogg du har! Kolla gärna in på min och glöm inte att lämna en kommentar 😉
Tack så mycket. Det ska jag. 🙂
Både fina och lockande, det här receptet vill jag verkligen prova.
Det är verkligen en jättegod smakkombination. 🙂
Dessa låter ju hur goda som helst! Jordgubbar och balsamvinäger är ju en toppkombo alltså. Äter typ aldrig mascarpone av någon anledning? Fastän jag vet att jag skulle älska det 🙂 Måste testa detta när vädret blir lite varmare 🙂 Kram!