Alltså mars har verkligen visat sig från sin fulaste sida här hemma hos oss. Ja, vi har haft underbart soligt väder några dagar nu men vad gör det när fyraåringen har lunginflammation och jag själv har åkt på årets första dunderförkylning? På en månad har jag nu vabbat i 2,5 vecka så nu anser jag att kvoten snart är fylld för i år.
Att veta att vi har ca 14 gånger kvar att försöka få henne att ta sin medicin känns klart hopplöst men det är bara att kämpa på.
Jag var rädd för att jag också fått lunginflammation men som tur fick nöja mig att gå från vårdcentralen med en flaska Lepheton. Att ta hostmediciner med morfin i är inte något jag gillar men hostar man så att man nästan kissar på sig, ja då är det väl bara att gilla läget.
Som ni säkert kan gissa så är inte orken speciellt stor till att laga någon mat och jag lever mest på smoothies, soppa och glass. Tack och lov så är frysen ganska välfylld med just glass. En av dom är dessa kokos- och mangoglasspinnar. M gillar dom inte men jag gissar att det beror på ingefäran. Själv tycker jag att dom är både goda och fräscha. Ett plus är också att dom är mjölkfria för dig som är allergisk. 🙂
För er som undrar så har jag köpt glassformen via amazon.com
Kokos- och mangoglasspinnar
8–10 glasspinnar
Ingredienser
- 1 burk (400 g) kokosmjölk
- 1 tsk färsk ingefära, finriven
- 2 krm kardemumma, finmalen
- 2+1 msk flytande honung
- 300 g mango
- 1 msk limejuice
Gör så här
- Blanda kokosmjölk, ingefära, kardemumma och 2 msk honung.
- Mixa mango tillsammans med limejuice och 1 msk honung och pressa genom en sil till en slät puré.
- Blanda ner 1 dl av kokosmjölkblandningen i mangopurén och blanda väl.
- Fyll formarna med 1 msk mangopuré, sätt i glasspinnar och ställ in i frysen i 20 minuter.
- Ta ur formarna och fyll med 2–3 msk av kokosblandningen och häll sedan ner duttar av resterande mangopuré. Ställ in i frysen över natten.
- Lossa glassen genom att skölja formarna med lite varmt vatten.
Lämna gärna ett svar