Det tål att sägas igen. Likör man gör själv blir sååå mycket godare än den man köper. Njut den i botten på ett glas mousserat eller som den är. Denna hallonlikör har en kraftig hallonsmak och vackert rubinröd färg.
Hallonlikör
ca 75 cl
Ingredienser
- 400 g hallon (går utmärkt med frysta)
- 3 dl socker
- 5 dl vodka
Gör så här
- Lägg bär och socker i en stor tillbringare eller glasburk.
- Häll på spriten och skaka om så att allt blandas.
- Låt stå i 4–5 veckor i ett fönster och skaka om lite då och då tills allt socker har löst sig.
- Sila av genom en silduk och häll upp på en väl rengjord flaska.
Julia Uppviglerskan säger
Smaskens till syrran i julklapp! Du har inget samlingsinlägg eller andra tips på trevliga ätbara julklappar?
Från sött till salt säger
Hallå! Ja hemmagjord likör rekommenderas verkligen som en drickbar julklapp. Smakar otroligt mycket bättre än den där flaskan man köper hem för några hundralappar på systemet.
Tack för tipset om ett samlingsinlägg på ätbara julklappar. Att jag inte tänkt på det? Det kommer absolut att komma upp ett senast till helgen.
Ha en fin vecka!
Barbro säger
Verkar spännande så det får man nog testa.
Hur länge tror du man kan bevara den och ska den stå mörkt o kallt eller var ska man bevara den?
Krii's Kitchen säger
Jag har haft förra årets likör stående i kylskåpet tills nu. Den förändras lite i smak men den har inte blivit dålig.