Krii's Kitchen

  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Hallonlikör

    2012-05-03

    Hallonlikör
    Det tål att sägas igen. Likör man gör själv blir sååå mycket godare än den man köper. Njut den i botten på ett glas mousserat eller som den är. Denna hallonlikör har en kraftig hallonsmak och vackert rubinröd färg.


    Hallonlikör

    ca 75 cl

    Ingredienser

    • 400 g hallon (går utmärkt med frysta)
    • 3 dl socker
    • 5 dl vodka

    Gör så här

    1. Lägg bär och socker i en stor tillbringare eller glasburk.
    2. Häll på spriten och skaka om så att allt blandas.
    3. Låt stå i 4–5 veckor i ett fönster och skaka om lite då och då tills allt socker har löst sig.
    4. Sila av genom en silduk och häll upp på en väl rengjord flaska.

     

    SparaSpara

    SparaSpara

    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Lime- och timjancocktail
      Timjan- och limecocktail
    • Äppel- & Calvados cocktail
      Äpple & Calvados cocktail
    • Caipirinha
      Caipirinha
    • Rabarbergin & Tonic
      Rabarbergin

    Kommentarer

    1. Julia Uppviglerskan säger

      november 19, 2013 at 9:35 e m

      Smaskens till syrran i julklapp! Du har inget samlingsinlägg eller andra tips på trevliga ätbara julklappar?

      Svara
      • Från sött till salt säger

        november 19, 2013 at 9:43 e m

        Hallå! Ja hemmagjord likör rekommenderas verkligen som en drickbar julklapp. Smakar otroligt mycket bättre än den där flaskan man köper hem för några hundralappar på systemet.

        Tack för tipset om ett samlingsinlägg på ätbara julklappar. Att jag inte tänkt på det? Det kommer absolut att komma upp ett senast till helgen.

        Ha en fin vecka!

        Svara
    2. Barbro säger

      juli 25, 2019 at 6:07 e m

      Verkar spännande så det får man nog testa.
      Hur länge tror du man kan bevara den och ska den stå mörkt o kallt eller var ska man bevara den?

      Svara
      • Krii's Kitchen säger

        juli 25, 2019 at 6:55 e m

        Jag har haft förra årets likör stående i kylskåpet tills nu. Den förändras lite i smak men den har inte blivit dålig.

        Svara

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot
    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)
    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma
    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM

    Give your ice cubes that little something extra. 🌸🌼
.
Ge dina iskuber det där lilla extra. 🌸🌼
.
.
#foodstylingandphotography #kriiskitchen #stilllifefoodphotography #flowericecubes #icecubes
    Summer is here, and before it’s over, I will hav Summer is here, and before it’s over, I will have eaten my own weight in strawberries. 🍓
.
Sommaren är här och innan den är över har jag ätit min egen vikt i jordgubbar. 🍓
.
.
#summerflavours #foodphotography #foodstories #foodstylingandphotography #kriiskitchen #foodandflatlay #strawberries
    A strawberry's best friend has to be lime sugar. 🍓
Recipe:
1 lime, zest
90 g granulated sugar
1️⃣ Mix the zest from the lime together with the granulated sugar.
2️⃣ Serve with fresh strawberries.
.
En jordgubbes bästa vän måste ändå vara limesocker. 🍓
Recept:
1 lime, rivet zest
1 dl strösocker
1️⃣ Blanda samman zest från lime tillsammans med strösockret.
2️⃣ Servera tillsammans med färska jordgubbar.
.
.
#summerrecipes #summerflavours #foodstories #kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #strawberries #limesugar
    Rhubarb Gin & Tonic. 🩷 Recipe: 200 g rhubarb 40 Rhubarb Gin & Tonic. 🩷
Recipe:
200 g rhubarb
400 ml gin
1. Rinse, trim and slice the rhubarb.
2. Pour the gin into a glass jar or pitcher and add the rhubarb.
3. Place a lid or cover with plastic wrap and place in the refrigerator for 1–2 days.
4. Strain the rhubarb and pour into a bottle. Store in the refrigerator.
.
Rabarbergin & Tonic. 🩷
Recept:
200 g rabarber
400 ml gin
1. Skölj, ansa och skiva rabarbern.
2. Häll upp gin i en glasburk eller kanna och tillsätt rabarbern.
3. Sätt på ett lock eller täck över med plastfolie och ställ in i kylskåpet 1–2 dagar.
4. Sila av rabarbern och häll upp på en flaska. Förvara i kylskåpet.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails #summerflavours #summerrecipes #rhubarbgin #rhubarbrecipes
    Heirloom tomatoes are the best kind of tomato. . H Heirloom tomatoes are the best kind of tomato.
.
Heirloom-tomater är verkligen de bästa sortens tomater.
.
.
#summerflavours #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #tomatoes #heirloomtomatoes
    Did you make something with lilacs this year? . La Did you make something with lilacs this year?
.
Lagade du något med syrener i år?
.
.
#kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #foodstories #nordicfood #springflavours #springrecipes #lilacsyrup #lilacrecipes #colourfulfood
    %d