Jag köpte miniglassformar i silikon som är helt perfekta munsbitar och nu är hela frysen full med dessa hallonglasspinnar. Gör en grundsmet och sen bara tillsätta olika bärpuréer så har du många olika små läckerbitar.
Jag har både doppat i mörk choklad och sedan bara smält vit choklad och ringlat över, det gör man som man vill.
Hallonglasspinnar
8–12 små pinnglassar
Ingredienser – Glass
- 1,3 dl strösocker
- 3 äggulor
- 3 dl mjölk, 3%
- 1,5 dl vispgrädde
- 4 dl hallonpuré, mixade och passerade hallon
Ingredienser – Chokladtopping
- 0,5 dl rapsolja
- 300 g mörk choklad av god kvalitet
Gör så här – Glass
- Vispa ihop strösocker och äggulor så det blir ljust och pösigt.
- Koka upp mjölk och grädde, dra av kastrullen från plattan. Blanda under omrörning långsamt ner äggulesmeten i gräddmjölken. Fortsätt värma blandningen till 85°C eller tills den börjat tjockna något. Den får inte koka.
- Kyl genast ner smeten i iskallt vatten i t.ex. diskhon. Sila smeten genom en finmaskig sil. Ställ sedan in den i kylskåpet, minst 1 timme, men gärna över natten. Tillsätt hallonpurén, när blandningen är kall.
- Häll blandningen i en glassmaskin och kör tills smeten är tjockflytande och krämig. Fördela i pinnglassformarna och placera på en plan yta i frysen. Efter ca 3 timmar kan du ta ut glassen ur formarna och doppa i den mörka chokladtoppingen.
Gör så här – Chokladtopping
- Värm försiktigt upp olja och choklad i ett vattenbad tills chokladen har smält nästan helt. Lyft då av värmen och fortsätt röra tills allt smält.
- Chokladen är nu flytande i rumstemperatur, så låt den svalna innan du doppar dina pinnglassar i den.
- Skulle chokladen bli för kall eller stelna kan du enkelt värma upp den lite så den blir flytande igen, antingen i en kastrull som värms i vattenbad eller i mikron. Chokladen håller ca 1 månad i kylskåp.
Recept: Nicole Emson "StikkiNikki"
Sandra a
Vart har du köpt glasspinnarna och formen?
Från sött till salt
Hallå. Panduro har glasspinnar i olika längder och formarna har jag köpt hos Bagaren & Kockens web-shop.
Johanna Bergqvist
Gud så gott det såg ut! Måste genast köpa glassformar 😀
Johanna Bergqvist
Men gud så gott det såg ut! Måste genast köpa glassformar 😀
Från sött till salt
Ja dom var grymt goda och lagom stora. Kommer bli många varianter av den glassen i sommar. 🙂
Johannes/ Farbror Grön
Gud så fina glasspinnar! Sådana måste jag göra!!!!
Från sött till salt
Tack, vad kul att du gillar dom! Kan säga att det gjorde vi med. 😉