• Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Crostini med vispad mozzarella och granatäpple

    2024-12-06

    Till receptet
    The recipe
    Crostini med vispad mozzarella

    Ett givet inslag på adventsfesten, förutom denna glöggsangria, är dessa crostini med vispad mozzarella, granatäpple och basilika. När man vispar mozzarella med grädde så smakar den lite som burrata.

    Granatäppelkärnorna ger en härlig sötma som jag inte tycker att du ska hoppa över och så blir det ju vackert att titta på.

    Crostini med vispad mozzarella

    Servera med en drink, lite glögg eller bubbel. De passar till det mesta på festen eller varför inte som en liten förrätt innan maten?

    Crostini med vispad mozzarella

    Crostini med vispad mozzarella och granatäpple

    16 st

    Ingredienser

    • 250 g mozzarella
    • 1 dl grädde
    • 1 citron, finrivet zest
    • 0,5 tsk salt
    • 1 baguette
    • smör till stekning
    • 0,5 granatäpple
    • basilika valfri mängd, strimlad
    • flingsalt och nymalen svartpeppar
    • olivolja

    Gör så här

    1. Mixa mozzarellan slät med en stavmixer. Rör ner grädde och citronzest. Smaka av med salt.
    2. Skär baguetten i 16 skivor. Stek dem gyllenbruna på båda sidor i smör och låt svalna något.
    3. Dela granatäpplet och pilla ut de röda kärnorna. Se till att hinnorna mellan kärnorna inte kommer med.
    4. Lägg brödskivorna på ett fat och bred över mozzarellakrämen. Strö över granatäpplekärnor och strimlad basilika. Salta och peppra. Avsluta med att ringla över lite olivolja.

    Crostini with whipped mozzarella and pomegranate

    makes about 16

    Ingredients

    • 250 g mozzarella
    • 100 ml cream
    • zest of 1 lemon
    • 0.5 tsp salt
    • 1 baguette
    • butter for frying
    • 0.5 pomegranate
    • basil, shredded (amount as desired)
    • flaky sea salt and freshly ground black pepper
    • olive oil

    How to

    1. Blend the mozzarella until smooth using a hand blender. Stir in the cream and lemon zest. Season with salt.
    2. Slice the baguette into 16 slices. Fry them in butter until golden brown on both sides. Let cool slightly.
    3. Halve the pomegranate and extract the seeds, ensuring no white membranes are included.
    4. Arrange the bread slices on a platter and spread the mozzarella cream on top. Sprinkle with pomegranate seeds and shredded basil.
    5. Season with flaky salt and freshly ground black pepper. Finish with a drizzle of olive oil.

    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Citron- och rosmarinkakor
      Citron- och rosmarinkakor
    • Jordgubbssylt med vanilj
      Jordgubbssylt med vanilj
    • Affogato
      Affogato
    • Lime- och timjancocktail
      Timjan- och limecocktail

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot
    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)
    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma
    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM

    What could be a more delicious sweet treat in the What could be a more delicious sweet treat in the summer than ice cream? 🍦
.
Vad kan vara en godare sötsak på sommaren än glass? 🍦
.
.
#foodstylingandphotography #icecreamlover #icecreamtime #foodphotography #kriiskitchen #homemadeicecream #foodstories #stilllifefoodphotography #summerflavours #summerrecipes #icecreamlovers
    My favourite summer berry has to be the strawberry My favourite summer berry has to be the strawberry. 🍓🌸
.
Mitt favoritbär i sommartider måste ändå vara jordgubben. 🍓🌸
.
.
#foodstylingandphotography #foodphotography #kriiskitchen #foodstories #stilllifefoodphotography #summerflavours #summerrecipes #strawberries #jordgubbar #summerberries
    Give your ice cubes that little something extra. 🌸🌼
.
Ge dina iskuber det där lilla extra. 🌸🌼
.
.
#foodstylingandphotography #kriiskitchen #stilllifefoodphotography #flowericecubes #icecubes
    Summer is here, and before it’s over, I will hav Summer is here, and before it’s over, I will have eaten my own weight in strawberries. 🍓
.
Sommaren är här och innan den är över har jag ätit min egen vikt i jordgubbar. 🍓
.
.
#summerflavours #foodphotography #foodstories #foodstylingandphotography #kriiskitchen #foodandflatlay #strawberries
    A strawberry's best friend has to be lime sugar. 🍓
Recipe:
1 lime, zest
90 g granulated sugar
1️⃣ Mix the zest from the lime together with the granulated sugar.
2️⃣ Serve with fresh strawberries.
.
En jordgubbes bästa vän måste ändå vara limesocker. 🍓
Recept:
1 lime, rivet zest
1 dl strösocker
1️⃣ Blanda samman zest från lime tillsammans med strösockret.
2️⃣ Servera tillsammans med färska jordgubbar.
.
.
#summerrecipes #summerflavours #foodstories #kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #strawberries #limesugar
    Rhubarb Gin & Tonic. 🩷 Recipe: 200 g rhubarb 40 Rhubarb Gin & Tonic. 🩷
Recipe:
200 g rhubarb
400 ml gin
1. Rinse, trim and slice the rhubarb.
2. Pour the gin into a glass jar or pitcher and add the rhubarb.
3. Place a lid or cover with plastic wrap and place in the refrigerator for 1–2 days.
4. Strain the rhubarb and pour into a bottle. Store in the refrigerator.
.
Rabarbergin & Tonic. 🩷
Recept:
200 g rabarber
400 ml gin
1. Skölj, ansa och skiva rabarbern.
2. Häll upp gin i en glasburk eller kanna och tillsätt rabarbern.
3. Sätt på ett lock eller täck över med plastfolie och ställ in i kylskåpet 1–2 dagar.
4. Sila av rabarbern och häll upp på en flaska. Förvara i kylskåpet.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails #summerflavours #summerrecipes #rhubarbgin #rhubarbrecipes
    %d