
Dessa knapriga citron- och rosmarinkakor är perfekta till en kopp kaffe eller en stor mugg med te. Jag hör till de personer som fortfarande tycker att afternoon tea är världens bästa grej och där passar dessa små kakor helt perfekt.
Citron- och rosmarinkakor
ca 60 kakor
Ingredienser
- 250 gram smör, rumsvarmt
- 157 g (1,75 dl) strösocker
- 1 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 1,5 msk färsk rosmarin, finhackad
- 2 citron, rivet skal
- 360 g (6 dl) vetemjöl
Gör så här
- Värm ugnen till 200°C.
- Vispa smör och socker pösigt. Vispa ner ägg och vaniljsocker. Tillsätt rosmarin, citronskal och vetemjöl och arbeta ihop till en deg.
- Forma degen till två rullar, 15–20 cm långa, och lägg dom i kylskåp i 1 timme.
- Skär rullarna i ca 0,5 cm tjocka kakor och lägg dom på plåtar med bakplåtspapper.
- Grädda 12–15 minuter eller tills de är ljust gyllenbruna.
Lemon and rosemary biscuits
makes about 60
Ingredients
- 250 g butter, at room temperature
- 157 g granulated sugar
- 1 egg
- 1 tsp vanilla sugar
- 1.5 tbsp fresh rosemary, finely chopped
- Zest of 2 lemons
- 360 g all-purpose flour
How to
- Preheat the oven to 400°F (200°C).
- Beat the butter and sugar until light and fluffy. Add the egg and vanilla sugar and mix well. Stir in the rosemary, lemon zest, and flour, and mix until a dough forms.
- Shape the dough into two logs, 15–20 cm long, and chill in the fridge for 1 hour.
- Slice the logs into biscuits about 0.5 cm thick and place them on baking trays lined with baking paper.
- Bake for 12–15 minutes, until lightly golden.
Lämna gärna ett svar