• Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Citron- och rosmarinkakor

    2025-08-05

    Till receptet
    The recipe
    Citron- och rosmarinkakor

    Dessa knapriga citron- och rosmarinkakor är perfekta till en kopp kaffe eller en stor mugg med te. Jag hör till de personer som fortfarande tycker att afternoon tea är världens bästa grej och där passar dessa små kakor helt perfekt.


    Citron- och rosmarinkakor

    ca 60 kakor

    Ingredienser

    • 250 gram smör, rumsvarmt
    • 157 g (1,75 dl) strösocker
    • 1 ägg
    • 1 tsk vaniljsocker
    • 1,5 msk färsk rosmarin, finhackad
    • 2 citron, rivet skal
    • 360 g (6 dl) vetemjöl

    Gör så här

    1. Värm ugnen till 200°C.
    2. Vispa smör och socker pösigt. Vispa ner ägg och vaniljsocker. Tillsätt rosmarin, citronskal och vetemjöl och arbeta ihop till en deg.
    3. Forma degen till två rullar, 15–20 cm långa, och lägg dom i kylskåp i 1 timme.
    4. Skär rullarna i ca 0,5 cm tjocka kakor och lägg dom på plåtar med bakplåtspapper.
    5. Grädda 12–15 minuter eller tills de är ljust gyllenbruna.

    Lemon and rosemary biscuits

    makes about 60

    Ingredients

    • 250 g butter, at room temperature
    • 157 g granulated sugar
    • 1 egg
    • 1 tsp vanilla sugar
    • 1.5 tbsp fresh rosemary, finely chopped
    • Zest of 2 lemons
    • 360 g all-purpose flour

    How to

    1. Preheat the oven to 400°F (200°C).
    2. Beat the butter and sugar until light and fluffy. Add the egg and vanilla sugar and mix well. Stir in the rosemary, lemon zest, and flour, and mix until a dough forms.
    3. Shape the dough into two logs, 15–20 cm long, and chill in the fridge for 1 hour.
    4. Slice the logs into biscuits about 0.5 cm thick and place them on baking trays lined with baking paper.
    5. Bake for 12–15 minutes, until lightly golden.

    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Jordgubbssylt med vanilj
      Jordgubbssylt med vanilj
    • Affogato
      Affogato
    • Key Lime Pie
      Key Lime pie
    • Jordnötsglassar
      Jordnötsglassar – mini pops (LCHF)

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot
    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)
    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma
    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM

    What could be a more delicious sweet treat in the What could be a more delicious sweet treat in the summer than ice cream? 🍦
.
Vad kan vara en godare sötsak på sommaren än glass? 🍦
.
.
#foodstylingandphotography #icecreamlover #icecreamtime #foodphotography #kriiskitchen #homemadeicecream #foodstories #stilllifefoodphotography #summerflavours #summerrecipes #icecreamlovers
    My favourite summer berry has to be the strawberry My favourite summer berry has to be the strawberry. 🍓🌸
.
Mitt favoritbär i sommartider måste ändå vara jordgubben. 🍓🌸
.
.
#foodstylingandphotography #foodphotography #kriiskitchen #foodstories #stilllifefoodphotography #summerflavours #summerrecipes #strawberries #jordgubbar #summerberries
    Give your ice cubes that little something extra. 🌸🌼
.
Ge dina iskuber det där lilla extra. 🌸🌼
.
.
#foodstylingandphotography #kriiskitchen #stilllifefoodphotography #flowericecubes #icecubes
    Summer is here, and before it’s over, I will hav Summer is here, and before it’s over, I will have eaten my own weight in strawberries. 🍓
.
Sommaren är här och innan den är över har jag ätit min egen vikt i jordgubbar. 🍓
.
.
#summerflavours #foodphotography #foodstories #foodstylingandphotography #kriiskitchen #foodandflatlay #strawberries
    A strawberry's best friend has to be lime sugar. 🍓
Recipe:
1 lime, zest
90 g granulated sugar
1️⃣ Mix the zest from the lime together with the granulated sugar.
2️⃣ Serve with fresh strawberries.
.
En jordgubbes bästa vän måste ändå vara limesocker. 🍓
Recept:
1 lime, rivet zest
1 dl strösocker
1️⃣ Blanda samman zest från lime tillsammans med strösockret.
2️⃣ Servera tillsammans med färska jordgubbar.
.
.
#summerrecipes #summerflavours #foodstories #kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #strawberries #limesugar
    Rhubarb Gin & Tonic. 🩷 Recipe: 200 g rhubarb 40 Rhubarb Gin & Tonic. 🩷
Recipe:
200 g rhubarb
400 ml gin
1. Rinse, trim and slice the rhubarb.
2. Pour the gin into a glass jar or pitcher and add the rhubarb.
3. Place a lid or cover with plastic wrap and place in the refrigerator for 1–2 days.
4. Strain the rhubarb and pour into a bottle. Store in the refrigerator.
.
Rabarbergin & Tonic. 🩷
Recept:
200 g rabarber
400 ml gin
1. Skölj, ansa och skiva rabarbern.
2. Häll upp gin i en glasburk eller kanna och tillsätt rabarbern.
3. Sätt på ett lock eller täck över med plastfolie och ställ in i kylskåpet 1–2 dagar.
4. Sila av rabarbern och häll upp på en flaska. Förvara i kylskåpet.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails #summerflavours #summerrecipes #rhubarbgin #rhubarbrecipes
    %d