Förra gången jag spred lite länkkärlek så tipsade jag om chokladdoppade vindruvor som My name is Yeh hade gjort. Nu har även jag testat detta och det är en riktig hit får jag säga.
Tidigare har jag fryst in druvor och tyckt att det smakar lite som isglassen Piggelin, men jag har aldrig tänkt på att doppa dom i choklad. Nu är det gjort och det är absolut inte sista gången.
Testa du med!
Chokladdoppade vindruvor
Ingredienser
- kärnfria druvor
- mörk choklad
Gör så här
- Skölj och torka av vindruvorna.
- Lägg dom på en tallrik eller en bricka och ställ in i frysen några timmar.
- Smält chokladen i mikron eller över ett vattenbad.
- Ta ur de frysta druvorna ur frysen, doppa dom i chokladen och lägg på ett bakplåtspapper för att stelna.
- Förvara antingen i frysen eller kylskåpet beroende på vilken konsistens du vill ha på vindruvorna.
Lämna gärna ett svar