Ni som känner mig vet att jag har inställningen att "frukt är inte godis" och "smör och socker = kärlek". Men med dessa små bounty-bitar får jag dock tänka om. Smarrigt värre och riktigt "nyttigt". Godisbordet kommer i år inte bara att bestå av traditionell knäck, kola och chokladtryffel utan av ett och annat nyttigare snask.
Bounty wannabe
ca 20 stycken
Ingredienser
- 2 dl dadlar (utan kärna)
- 1 dl kokoskräm (det krämiga i en burk kokosmjölk)
- 200 g riven kokos
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 0,5 tsk malen kanel
- 100 g mörk choklad, minst 70%
Gör så här
- Mixa allt utom chokladen till jämn degmassa. Platta ut den mellan två bakplåtspapper och låt stå kallt i en timme.
- Skär massan i ca 20 bitar.
- Smält chokladen i mikrougn eller över vattenbad, doppa bitarna en i taget i chokladen strö över lite riven kokos och ställ dem sedan i kylskåpet igen.
Recept: Ulrika Hoffer
Sara på Vardag.nu
Bounty är ju förjäkla gott. Fast jag gillar apelsiner som godis också 😉 I alla fall så här års!
Krii's Kitchen
Haha! Ja apelsinerna är fantastiska så här års. 😀
paula
Tack! har letat och letat efter något liknande! Supergott!
Krii's Kitchen
Varsågod. God Jul! 🙂