Denna vaniljkräm använde jag som fyllning till min dotters 1-årstårta. Den är supergod och slår allt vad vaniljvisp heter. Jag trodde att det var krångligt att göra egen vaniljkräm, men där hade jag fel. Lätt som en plätt.
Vaniljkräm
ca 3 dl
2 äggulor
2 msk strösocker
0,75 msk potatismjöl
2,5 dl mjölk
0,5 vaniljstång
1 tsk smör
Vispa samman äggulor, strösocker, potatismjöl och mjölk i en tjockbottnad kastrull.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljkornen och lägg även med stjälkarna.
Värm och vispa försiktigt tills krämen tjocknar. Det får ej koka då spricker krämen. Ta av kastrullen från värmen och fortsätt vispa krämen kall. Vispa ner smöret.
Ta upp vaniljstången. Låt krämen svalna helt.
Lämna gärna ett svar