Vi äter alldeles för lite fisk i det här huset. Jag ska under året försöka att ändra på det. Lite svårt är det allt och det blir för det mesta ugnsbakad lax i någon form. Vad föredrar ni att laga för fiskrätt? Jag behöver tips.
4 personer
600 g laxfilé
olivolja till formen
ca 1,5 dl grön pesto
delikatesspotatis
Sätt ugnen på 225°C.
Koka potatisen i lättsaltat vatten.
Dela laxfilén i 4 bitar och lägg dem i en ugnsfast form penslad med olivolja.
Bred pesto på varje laxbit. Stek i ugnen i ca 15 minuter.
Servera laxen med nykokt potatis och en sallad.
Recept: Monika Ahlberg
Johanna Jansson
En supergod kombo är vit fisk och saffran/tomat creme fraiche! Funkar varje gång, antingen till gryta, soppa eller gratäng.
Från sött till salt
Vad gott det låter! Det måste jag testa. Tack för tipset. 🙂