Istället för det vanliga fredagsmyset med tacos brukar vi köra med tacopaj istället. Om man inte orkar ställa sig vid spisen på fredagen efter jobbet är det bara att ta fram den ur frysen och värma på den, eller så har man gjort den dagen innan och har den väntandes i kylen.
Tacopaj
4 portioner
Pajdeg
2,5 dl vetemjöl
75 g smör
0,75 dl Kesella, 1%
Fyllning
500 g köttfärs
1 påse taco kryddmix eller egen tacokrydda
1 dl vatten
Topping
5–10 pepperoni
2 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
3 dl riven ost
malen svartpeppar
- Sätt ugnen på 250°C.
- Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform. Förgrädda den några minuter i ugnen.
- Stek köttfärsen, blanda i kryddpåsen och vatten. Koka några minuter.
Häll ner i pajskalet. - Finhacka pepperonin. Blanda i crème fraiche, majonnäs, riven ost och svartpeppar. Bred över köttfärsen i pajskalet.
- Grädda i mitten av ugnen i 10–15 minuter.
- Servera med grönsallad.
Lämna gärna ett svar