Denna goda lammgryta kommer ursprungligen från Ungern och får en härligt krämig smak av att man mot slutet tillsätter gräddfil.
Paprikàs – lammgryta
8 personer
1,5 kg lammkött
3 gröna paprikor
3 gula lökar
3 tomater
3 msk smör
1 msk paprikapulver
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 dl vatten
5 dl gräddfil
salt
- Skär köttet i småbitar, ca 1 cm tjocka. Strimla paprikorna, finhacka löken och skär tomaterna i större bitar.
- Hetta upp hälften av smöret i en stekpanna. Fräs löken tills den blivit gyllene. Tillsätt paprikapulver och vitlök, ställ åt sidan.
- Salta köttbitarna och fräs dem i en gryta tills de fått vacker ljus färg. Lägg i tomatbitar och paprikastrimlor samt fräset med lök. Häll på vattnet och låt sjuda under lock ca en timma.
- Tillsätt gräddfil, smaka av med salt och låt få ett uppkok. Grytan blir lite grynig och ska så vara.
- Servera med kokt potatis eller som jag gjort här, med ris.
Recept: Jens Linder
Lämna gärna ett svar