Jag var på foto-workshop hemma hos Sonja som har bloggen Dagmar's Kitchen. En fantastiskt rolig dag som spenderades tillsammans med ett gäng andra glada tjejer.
Här är ett recept från dagen. Goda fiskkakor med ärtskottsmajonnäs som serverades som förrätt.
15 st
Fiskkakor
500 g laxfärs (i fiskbilen brukar man kunna be dem göra färs av laxen)
0,5 kruka vardera av dill, bladpersilja och gräslök, finhackade
2 små salladslökar eller 0,5 purjolök, finhackade
3 msk majsmjöl eller potatismjöl
1 ägg
1 tsk salt
svartpeppar
Blanda alla ingredienser till en jämn färs. Forma små bullar/biffar och stek dem i olja ca 4 minuter på varje sida.
Servera med en fräsch sallad, ärtskott och ärtskottsmajonnäs.
Ärtskottsmajonnäs
1 äggula, rumstempererad
0,5 liten citron, saften
1 tsk dijonsenap
en nypa havssalt
1–2 dl neutral rapsolja
1 liten vitlöksklyfta
2 dl färska ärtskott, mixade
ev. några matskedar turkisk yoghurt
Vispa ihop äggula, citronsaft, dijonsenap och salt i en bunke.
Häll sedan rapsoljan sakta i en tunn stråle över äggblandningen och vispa hela tiden. När du är nöjd med konsistensen behöver du inte mer olja.
Smaksätt majonnäsen med en liten pressad vitlöksklyfta, mixade ärtskott och eventuellt lite turkisk yoghurt för en mildare smak och ”såsigare” konsistens.
Recept: Dagmar's Kitchen
Sonja {Dagmar's Kitchen}
Så fin bilden blev! Riktigt snyggt blänk där på fiskkakan 😉 Kram
Från sött till salt
Ja, jag blev väldigt nöjd. 🙂