Korv Stroganoff är en hederlig vardagsrätt som jag tror de flesta har lagat någon gång. Jag har tidigare alltid lagat en variant från Bonniers Stora Kokbok, men denna är ännu godare. Hela familjen älskar den här varianten.
Korv Stroganoff
4 personer
500–600 g falukorv
2 knipplökar eller 1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 tsk strösocker
2 tsk torkad oregano
400 g körsbärstomater på burk
2 dl crème fraiche
1,5 msk dijonsenap
1,5 msk söt senap
0,5 citron, saften
2 krm cayennepeppar
flingsalt
olja till pannan
Hetta upp lite olja i en stor stekpanna. Skär korven i rejäla tärningar och bryn dem lätt.
Skär av blasten från knipplökarna och spar den. Finhacka lök och vitlök. Lägg ner den i pannan med korven och stek den mjuk och genomskinlig.
Tillsätt tomatpuré, socker och torkad oregano. Fräs i 2 minuter.
Häll på körsbärstomater och vänd runt. Mosa några av tomaterna med en slev, men låt de flesta vara hela.
Häll på crème fraiche, dijon- och söt senap.
Pressa över 1 msk citronsaft, krydda med cayennepeppar och flingsalt och låt det puttra i ca 10 minuter. Späd eventuellt med vatten om det känns alltför tjockt.
Strimla blasten från knipplökarna och vänd ner i grytan under de sista 2 minuterna.
Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt, citron och cayennepeppar.
Servera stroganoffen med nykokt ris och en sallad.
Recept: Monika Ahlberg
Lämna gärna ett svar