Nu är det dags att plocka fram jordgubbarna ur frysen som du plockade i somras. Egen jordgubbssaft är himmelskt gott och mycket godare än köpt saft.
Ca 2 liter
2 kg jordgubbar
8 dl vatten
12 dl socker
2 krm natriumbensoat
Lägg jordgubbarna i en gryta. Häll på vattnet och låt det koka upp och koka i ca 10 minuter. Tryck bären med en sked på grytans kanter så att all saft rinner ur bären.
Häll bärmassan i en silställning och låt stå och självrinna 30 minuter.
Häll tillbaka saften i den rengjorda grytan. Koka upp och rör ner sockret, rör tills det löst sig.
Ta grytan åt sidan och skumma väl. Häll upp lite av saften i en kopp och rör i natriumbensoat. Blanda ner i resten av saften.
Häll upp saften på väl rengjorda, varma flaskor. Skruva på lock och låt kallna.
Förvara saften kallt.
Lämna gärna ett svar