Jag älskar balsamvinäger och tillsammans med saftig kyckling och grädde kan det här verkligen inte gå fel. Italiensk kyckling är en rätt som går riktigt snabbt att laga. Perfekt en stressig vardagskväll.
4 personer
Kycklinggrytan
600 g kycklinglårfilé
smör till pannan
flingsalt och nymalen svartpeppar
0,5 msk vetemjöl
2,5 dl matlagningsgrädde
2 msk kycklingfond
2 msk balsamvinäger
1–2 dl vatten
2–3 vitlöksklyftor
4 tomater
4 kvistar färsk basilika
Ugnsbakade potatisklyftor
6–8 potatisar
0,5 dl olivolja
flingsalt
Sätt ugnen på 250°C.
Tvätta och skär potatisen i tunna klyftor. Lägg klyftorna i en ugnsfast form. Ringla över oljan och strö på saltet. Rör om. Baka i ugnen i ca 25 minuter, rör om då och då.
Dela kycklinglårfiléerna i två bitar. Hetta upp en panna med smör och bryn kycklingen runt om. Salta och peppra.
Strö över mjölet och rör om. Tillsätt grädde, fond och balsamvinäger. Rör om och låt koka upp. Häll i vattnet och låt sjuda i 8–10 minuter.
Skala och hacka vitlöken. Dela tomaterna i bitar.
Hetta upp en annan panna med smör. Låt vitlök, tomater och grovhackade basilikablad fräsa 3–4 minuter på inte alltför hög värme och utan att vitlöken tar färg. Lägg över röran till pannan med kycklingen. Smaka av.
Strö över basilikablad och servera med potatisen och en sallad.
Recept: Monika Ahlberg
Lämna gärna ett svar