Här är en smakrik honungs- och balsamicomarinerad lax med fetaostpasta som är perfekt när man snabbt ska få fram middagen på bordet efter jobbet. Den kommer från den väldigt användbara kokboken "Monikas vardagsmat" av Monika Ahlberg. Jag tror nog att jag kommer tillaga precis alla recept i den boken och det är inte vanligt kan jag säga.
4 personer
600 g laxfilé
smör till formen
flingsalt och nymalen svartpeppar
0,5 dl flytande honung
0,5 dl balsamvinäger
400 g pasta
125 g fetaost
1 påse rucolasallad
Sätt ugnen på 225°C.
Dela laxfilén i 4 portionsbitar. Lägg dem i en smord, ugnsfast form. Salta och peppra.
Värm honung och balsamvinäger i en kastrull. Rör tills det smält samman. Häll marinaden över laxfiléerna och stek i ugnen i ca 15 minuter.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet och lägg upp pastan i en skål.
Smula ner fetaosten och vänd ner rucolasalladen. Blanda och servera.
Recept: Monika Ahlberg
Lämna gärna ett svar