Det är inte alltid man orkar stå och koka ihop sin egen fond och buljong och då är det skönt att kunna ta en och annan genväg. Här är en jättegod fisksoppa som jag blev bjuden på hos ett par vänner till oss.
Fisksoppa
4–6 personer
2 fp Kelda Skärgårdssoppa
1 fp Kelda Mild tomatsoppa
400 g torsk (går finfint med fryst)
250 g laxfilé
200 g räkor
1 medelstor purjolök
3–5 morötter (beroende på storlek)
Strimla purjolöken och morötterna fint (gärna i lite längre strimlor) och skär torsk och lax i lagom jämnstora bitar.
Fräs lök och morötter i lite smör eller olja tills de mjuknar lite.
Häll på sopporna och låt det koka upp.
Lägg i torsken och laxen och låt sjuda i ca 5–10 minuter beroende på storleken på bitarna. Lägg i räkorna när det återstår ca 2 minuter.
Servera med något gott bröd.
Lämna gärna ett svar