Estofado de cordero är sista rätten på tapas-veckan. Det är en lammgryta med tomater, oliver och vitt vin. Här är den serverad i små skålar. Grytan kan även serveras med ris eller potatis som en vanlig huvudrätt.
4–8 personer, beroende på mängden tapasrätter
400 g lammgrytbitar
3 msk olivolja
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
1 dl vitt vin
salt och peppar
2 tsk timjan, färsk
6 salviablad, hackade
1 dl svarta oliver
Putsa köttet fritt från hinnor och skär i ca 2 cm stora kuber.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet gyllene.
Skala och klyfta rödlöken. Skala och skiva vitlöken tunt. Bryn det på svagare värme tillsammans med köttet. Häll i tomaterna samt vinet och låt det puttra samman. Salta och peppra samt blanda ner örterna. Koka under lock på svag värme tills köttet är mört, det tar ungefär 20–30 minuter.
Tillsätt oliverna så att de puttrar med mot slutet och bara blir varma.
Recept: Liselotte Forslin
Fotograf Annie
Ännu ett recept jag borde prova, jag älskar lamm 🙂
Från sött till salt
Ja, det är ju så himla gott. 😀