En av mina favoriter när det kommer till saft måste vara denna citronsaft. Den är oförskämt enkel att göra och passar finfint till de flesta tillfällen. Blandar du den med kolsyrat vatten blir det en otroligt god citronläsk.
Vill du piffa till det lite så tillsätt lite skivad citron och några kvistar med timjan. Vackert och gott.
Citronsaft
4 liter
4 citroner, gärna ekologiska
17 dl strösocker (1,5 kg)
2 liter vatten
2 msk citronsyra
Tvätta citronerna väl i varmt vatten och skiva dem tunt och varva med sockret i en stor skål (själv använder jag en stor emaljgryta).
Rör vatten och citronsyra så att citronsyran löser sig och häll det kallt över citronerna och sockret. Rör om lite då och då tills allt socker har löst sig och ställ svalt i ett dygn.
Häll citronmassan i en saftsil och låt den självrinna i 30 minuter.
Häll upp på väl rengjorda flaskor och förvara svalt.
Servera citronsaften utspädd med vatten och isbitar.
Lämna gärna ett svar