Detta är ett väldigt bra recept på chokladmuffins och jag har gjort det massor av gånger. Ibland har det åkt ner lite hallon eller björnbär i smeten och toppingen har varierat.
Här har jag bara lite vanlig vispad grädde som jag droppat en droppe pastafärg i och toppat med lite choklad. Fint i all sin enkelhet.
6–8 amerikanska eller ca 12 normalstora
3,5 dl vetemjöl special
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 krm salt
1,5 dl chocolate chips
125 g smör
2,5 dl muscovadosocker
1 dl kakao
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjölk
0,5 dl kesella, 10%
Sätt ugnen på 200°C.
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke. Sikta genom en sil. Tillsätt chocolate chips och ställ åt sidan.
Vispa socker och smör pösigt. Häll i kakaon och vispa hastigt ihop. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Tillsätt vaniljsocker, mjölk och kesella och blanda noggrant.
Blanda ner de torra ingredienserna. Rör bara om tills ingredienserna blandats. Rör inte för mycket.
Fyll muffinsformarna till 3/4. Ställ dem gärna i en muffinsplåt. Grädda i 20–25 minuter för stora och lite mindre för normalstora. Ta ur ugnen och låt svalna på ett galler.
Kaatzi
Det ser otroligt gott ut!
tack för att du delar med dig 🙂
Ha en fin eftermiddag!
Från sött till salt
Tack så jättemycket. 😀 Ha en härlig dag du med.