God Jul på er allihop! Jag hoppas att ni får en lugn och fin dag. Whiskytryffel är vad jag kommer bjuda svärmor och svärfar på till kaffet så här på Julafton.
När jag skulle fotografera så var små händer framme och skulle pilla. Lilla M tyckte att dessa tryfflar smakade usch usch, men det gjorde inte hennes pappa.
ca 20 stycken
150 g + 75 g mörk 70% choklad
25 g smör
0,75 dl vispgrädde
2 msk whisky
kakao
Finhacka 150 g choklad och skär smöret i mindre bitar.
Koka grädden och häll över chokladhacket. Rör till en slät smet.
Tillsätt smöret, lite i taget. Rör i whisky.
Låt tryffelsmeten stå i ca 1 timma.
Forma smeten till runda kulor och ställ i kylen och låt stelna.
(Eventuellt kan du sätta i en klubbpinne där änden är doppad i lite smält choklad innan du ställer in tryffeln i kylen.)
Smält 75 g choklad i vattenbad (eller micron). Doppa kulorna i chokladen och rulla dem i kakao.
Låt stelna i kylen.
Recept: Allt om mat
milla
Det här vore något till min make 🙂
Ha fortsatt god jul
Från sött till salt
Ha en fortsatt God Jul du också. 😀