Krii's Kitchen

  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Vaniljpannacotta

    2012-05-03

    Vaniljpannacotta
    Jag älskar vaniljpannacotta. Det är en enkel dessert som dock behöver lite tid i kylskåpet för att stelna. Så gör den i god tid. Jag gjorde misstaget första gången jag skulle bjuda på den att jag började för sent och var en smula stressad. Jag tyckte inte att den verkade stelna så jag fick panik och kokade om den med ännu mer gelatin. Som tur var så smakade den bra, men om jag säger så här, den blev lite väl stel. Så få inte panik om det inte verkar vara så att den stelnar. Det tar helt enkelt en stund.

     

    Vaniljpannacotta

    8 små portioner eller 4–6 stora

    4 dl vispgrädde
    6 dl mjölk, 3%
    0,75 dl socker
    1 vaniljstång, delad
    6 gelatinblad
    1 dl blandade bär
    2–3 msk socker

    1. Koka upp grädde, mjölk, socker och vaniljstången som skårats på längden. Sjud sakta under lock i 15 minuter.
    2. Lägg under tiden gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Ta upp sedan upp dem och lägg ner i den varma gräddmjölken och rör om så att gelatinet smälter.
    3. Ta upp vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg tillbaka dem i gräddmjölken. Sila direkt ner i en kanna och låt svalna till halvvarmt. Rör om då och då.
    4. Fördela sedan blandningen i 8 små/4–6 stora formar. Låt kallna och ställ i kylskåp.
    5. Blanda sockret med bären och låt det stå och dra tills sockret löst sig. Skeda över pannacottan vid servering.

     

    SparaSpara

    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Key Lime Pie
      Key Lime pie
    • Vaniljmarinerad citrus med maränger och grädde
      Vaniljmarinerad citrus med maränger och grädde
    • Saffranskaka med ricotta och mandel
      Saffranskaka med mandel och apelsin (glutenfri)
    • Kladdkaka med saffran och vit choklad
      Kladdkaka med saffran och vit choklad

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Footer

    INSTAGRAM


    The Muscat grape is probably the most delicious ty
    The Muscat grape is probably the most delicious type of grape I’ve ever eaten. Apparently, it’s one of the world’s oldest and most aromatic grape varieties. Buy some and try for yourself if you spot them in the store! 🍇
.
Muscat-druvan är nog den godaste sortens druva jag någonsin ätit. De är visst en av världens äldsta och mest aromatiska druvor. Köp hem och test själv om du ser dem i butiken. 🍇
.
This is my entry to the February Challenge by Food Art Project: #FoodArtBlushBloomProject
@ful.filled
@thesouthasiankitchen
@woodrow_studios
@foodartproject
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #foodandflatlay #stilllifefoodphotography #foodartproject #PhotographyChallenge


    An unsweetened and gluten-free banana bread is, in
    An unsweetened and gluten-free banana bread is, in my opinion, always a great choice for breakfast or a snack. Here, the banana provides all the sweetness, and I prefer to enjoy it with butter and a sprinkle of flaky salt.
.
Ett osötat och glutenfritt bananbröd är i mitt tycke aldrig fel som frukostmacka eller till mellis. Här är det bananen som ger all sötning och jag äter det helst med smör och lite flingsalt.
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #simplefood #lowcarbfood #lowcarbmeal #lowcarbrecipes #lowcarbeating #lchf #lchffood #weekendbaking #bananabread #breakfast #frukost


    What are your plans for Valentine’s Day? We’re
    What are your plans for Valentine’s Day? We’re going to enjoy some good food and drinks and play board games. It will be a lovely evening with the family. Maybe we’ll make this thyme and lime cocktail – an aromatic and tangy drink that suits most occasions.
.
Vad ska ni göra i dag på Alla Hjärtans Dag? Vi ska äta och dricka något gott och spela brädspel. Det kommer bli en fin kväll med familjen. Kanske gör vi denna timjan- och limecocktail som är en aromatisk och syrlig drink som passar till de flesta tillfällen.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails


    This zesty ginger shot is guaranteed to wake you u
    This zesty ginger shot is guaranteed to wake you up in the morning.
.
Denna riviga ingefärsshot väcker dig garanterat om morgonen. 
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #rawgingershot #gingerrecipes #gingershot


    Swedish sticky chocolate cake with dulce de leche
    Swedish sticky chocolate cake with dulce de leche whipped cream and raspberries. This, my friends, is one of the best ”fika” I know. 
.
Kladdkaka med vispad kola-grädde och färska hallon. Detta, mina vänner, är en favorit när det kommer till fika.
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #weekendbaking #dessert #eatdessertfirst #fika #swedishfika #kladdkaka #swedishstickychocolatecake #chocolatecake


    Raspberries. Perfect in a pie with vanilla custard
    Raspberries. Perfect in a pie with vanilla custard.
.
Hallon. Perfekta i en paj tillsammans med vaniljsås.
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #weekendbaking #dessert #eatdessertfirst #raspberries #dessertpie


    %d