Jag bakade inte bara tårta till lilla M utan tog även tillvara resterna från tårtbottnarna och gjorde cake pops. Det blev två smaker. Den med vit choklad är smaksatt med de mixade jordgubbar som blev över från tårtan. Den med mjölkchoklad är ihopblandad med lite dulche de leche som jag hade kokat för ett tag sedan.
Cake pops med jordgubbar och vit choklad
sockerkaka
jordgubbspuré
vit choklad
strössel
Cake pops med dulce de leche och mjölkchoklad
sockerkaka
dulce de leche
mjölkchoklad
strössel
Mixa valfri mängd sockerkaka i en matberedare och tillsätt mixade jordgubbar eller dulce de leche och kör till en fast smet, den ska gå att forma utan en massa kladd. Ta lite i taget så att det inte blir för löst.
Rulla till små bollar eller forma till vad du vill och tryck ner en liten pinne i varje som du fäster med lite smält choklad. Låt stelta i kylskåpet i ca 30 minuter.
Smält chokladen till dekoren i mikron eller över vattenbad. Doppa varje klubba i chokladen och strö lite strössel över. Tryck ner klubban i lite frigolit eller oasis och låt stelna i kylskåpet.
Lämna gärna ett svar