Detta var det perfekta avslutet på dagen hos Dagmar's Kitchen och foto-workshopen. Himmelskt gott och väldigt tacksamt att fotografera. Jag fotograferade denna trifle på Sonjas snygga och turkosa pinnstol. En sådan bara måste jag få tag på.
4 personer
Müslikrisp
1 msk smör
1,5 dl havregryn
1,5 dl rågflingor
3 msk rårörströsocker
en nypa flingsalt
Värm upp en stekpanna med smör i. Tillsätt övriga ingredienser och rosta på medelhög värme tills sockret smält och det hela fått gyllengul färg.
Mascarponekräm
250 g mascarponeost
2 msk florsocker
0,5 vaniljstång, urskrapad
1 dl grädde, lättvispad
1 äggula, ekologisk
Rör mascarpone, florsocker och vanilj mjukt. Tillsätt lättvispad grädde och till sist äggulan.
Vaniljäppelkompott
2–3 äpplen
2 msk smör
2 msk rårörströsocker
0,5 vaniljstång, urskrapad
0,5 citron, saften
Skala och skär äpplena i små klyftor. Pressa citronsaft över så att de inte mörknar.
Smält smöret i en stekpanna och tillsätt socker och vanilj. Tillsätt äpplena när sockret börjar få lite färg. Stek äpplena mjuka ca 4–5 minuter och tillsätt lite citronsaft mot slutet.
Varva müslikrisp, mascarponekräm och äppelkompott i små fina glas eller skålar.
Recept: Dagmar's Kitchen
tina
Supersnyggt foto! Och innehållet, ja tack!
Från sött till salt
Tack! Ja det lilla glaset med innehåll var gudomligt! Jag rekommenderar det verkligen.
afnord.blogspot.com
Den e ju så god och vilka fina bilder du tog.
Hoppas du får en fin dag
Från sött till salt
Tack! 🙂
Pompeji
Måste testa det här! 🙂
Från sött till salt
Oh ja, gör det! Tänkte faktiskt laga den i helgen när min svärmor kommer på besök.