Dessa tortillastubbar har hängt med på många fester, stora som små. Kan även en och annan gång ha blivit kvällsmat (då jag varit lat men ändå velat ha något gott att mumsa på). Lätt och snabbt att göra och går att förbereda i förväg. Bara att ställa in i ugnen strax innan gästerna kommer.
Tortillastubbar
24 st
4 stora vetetortillas
100 g rökt skinka
2 dl riven lagrad ost
1 dl crème fraiche
1 tsk sambal oelek
Sätt ugnen på 200°C.
Finhacka skinkan och blanda med ost, crème fraiche och sambal oelek.
Bred blandningen på tortillabröden och rulla ihop. Lägg dem med skarven ned på en bakplåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter. Skär eller klipp varje rulle i 6 bitar och ställ dem på ett fat.
Marlen säger
Å mina favoriter! Härligt att de ligger här, så slipper jag fråga dig hela tiden!
Kan du inte göra och lägga upp receptet på de goda kycklingtapasen med senap och honung också 🙂
Från sött till salt säger
Ja, dom kanske man skulle ta och göra. Det var ett tag sedan nu. 🙂