Dessa squashed potatoes är jättegoda och passar väldigt bra till det mesta. Värt att pröva om man inte vill ha den traditionella potatissalladen till det grillade på midsommarkvällen. Det där med att dom ska spricka på toppen av potatisen fick jag inte riktigt till, men jag äger inte en potatisstöt. Använde min Caipirinha-stöt istället. Same same?
4 personer
16 små potatisar med skal
2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
några kvistar färsk timjan
några kvistar färsk rosmarin, finchackad
1 tsk dijonsenap
0,5 citron, saften
4 msk olivolja + extra till rostningen
havssalt och nymalen svartpeppar
Sätt ugnen på 200°C.
Koka potatisarna tills de känns mjuka, häll av vattnet och ställ åt sidan.
Blanda vitlök, örter, senap, citronsaft och olivolja i en mortel eller med stavmixer.
Lägg potatisarna i en stor ugnsfast form, ringla över olivolja och skaka formen så att potatisarna täcks. Lägg dem sedan i rader och tryck lätt på var och en med en potatisstöt tills toppen spricker. Fördela vitlöks- och örtblandningen i sprickorna och krydda rejält med salt och peppar. Rosta i ungefär 30 minuter, tills potatisarna är gyllene och knapriga.
Servera genast.
Recept: Donal Skehan
Lämna gärna ett svar