Min man lagade middag till mig för ett tag sedan. Den innehöll bland annat detta tillbehör. Ratatouille har aldrig varit någon favorit, men jag får helt omvärdera den åsikten efter att fått smaka denna. Galet gott var det. Passar till både kött, fågel och fisk.
4 personer
3 msk olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
0,5 squash
0,5 aubergine
1 paprika
500 g krossade tomater
10 oliver
1 msk färsk timjan
1 msk färsk rosmarin
2 tsk socker
salt, nymalen svartpeppar
Hetta upp olja i en stor gryta.
Hacka lök och vitlök och låt det bli genomskinligt i oljan. Det får inte brännas vid.
Skär squash, aubergine och paprika i grova bitar och låt det bryna med i några minuter.
Häll i tomaterna och oliverna och sjud under lock i ca 15 minuter. Hacka örterna och tillsätt dem. Smaka av med socker, salt och peppar.
milla säger
Det är riktigt gott. Första gången jag åt det tyckte jag som dig men när jag hade lite mindre aubergine eller uteslöt det blev det godare och är nu en favorit. Tycker om aubergine men i inte i denna rätt 🙂
Från sött till salt säger
Det som är så bra är att det funkar som tillbehör till den flesta typen av rätter. 🙂