Denna minipizza är så himla god och väldigt uppskattad att bjuda på när man har "finger food" på menyn. Lätt att mingla omkring med ett glas i ena handen och denna godbit i den andra. Detta är riktig sommarmat eftersom man bör invänta riktigt mogna och söta persikor eller nektariner, annars kan det kvitta. Man kan ju alltid göra dom på annan frukt i så fall. Päron kanske skulle funka?
20 stycken
0,5 pkt jäst
2 dl fingervarmt vatten
1 tsk salt
1 msk olivolja
5 dl vetemjöl special
200 g chèvre
2 persikor i tunna skivor
3 msk rostade pinjenötter
färsk rosmarin
flingsalt
nymald svartpeppar
0,5 dl flytande honung
Smula jästen i en bunke. Häll på det fingervarma vattnet och blanda tills jästen har löst sig. Tillsätt salt och olja och mjölet lite i sänder medan maskinen är igång eller för hand. Knåda degen i maskin i 5 minuter eller för hand i 10 minuter.
Jäs degen under plastfilm i 30 minuter tills den nått dubbel storlek.
Sätt ugnen på 250°C.
Ta upp och knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i 20 små bollar och kavla ut till runda bottnar, ca 0,5 cm tjocka.
Lägg dem på bakplåtspapper och fördela chèvre och persikoklyftor över och strö på pinjenötter och rosmarin.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Salta, peppra, droppa över lite honung och servera.
Kristin @ The Chocolate Box
Yum 😀 Allt med chèvre och honung blir ju himla gott! Love it!
Från sött till salt
Ja visst blir det. 🙂