Ja, vem älskar inte choklad? Detta är en kladdig och lite seg chokladnjutning iklädd muffinsform, en kladdkakemuffins helt enkelt. En klick grädde och några bär och den ser extra lyxig ut.
Kladdkakemuffins
16 stycken
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0,5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
vispgrädde och färska bär till garnering
- Sätt ugnen på 200°C.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret, häll i matoljan och sirap, blanda det med äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Smält chokladen och blanda den med smeten.
- Placera pappersformarna i en muffinsplåt och fyll dem till två 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut.
- Låt svalna.
- Garnera med en klick vispad grädde och färska bär.
Recept: Leila Lindholm
Lämna gärna ett svar