Fetaostpaj är aldrig fel och detta är en variant jag ofta gör. Den är perfekt till buffébordet antingen man gör några stora pajer eller många små. Tycker du att receptet är lite snålt med fyllningen så ha i lite mer fetaost och tomater. Man kan ju faktiskt inte få för mycket av den varan. Här har jag använt en magrare variant på pajdeg som är mycket smidigare att jobba med eftersom det bara är att kavla ut den.
Fetaostpaj
4 personer
Pajdeg
2,5 dl vetemjöl
75 g smör
0,5 dl kesella 1%
Fyllning
100 g fetaost
8 körsbärstomater
3 ägg
2,5 dl matlagningsgrädde
1 krm salt
1 krm svartpeppar
färsk basilika
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg.
Kavla ut degen så att den passar till en pajform och låt den stå och vila i kylen i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225°C.
Mosa osten och dela tomaterna i halvor.
Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar.
Lägg osten i formen och häll på äggstanningen. Lägg i tomathalvorna med snittytan uppåt och hackad färsk basilika.
Grädda i mitten av ugnen i 20–25 minuter.
Servera med en sallad och gärna lite balsamvinäger.
Lämna gärna ett svar