Chorizoquesadillas. Snabb, lätt och passar till många tillfällen. På buffébordet, den lilla tapasfesten eller i tv-soffan. Gillar du inte fyllningen är det bara att hitta på din egen.
2 portioner
150 chorizo, skuren i tunna skivor
1 vitlöksklyfta, skalad och finriven
6 körsbärstomater, finhackade
havssalt och nymalen svartpeppar
4 fullkornstortilla
75 g cheddarost, riven
5 salladslökar, fint skivade
Stek chorizoskivorna på båda sidor tills de fräser och är illröda. Låt dom rinna av på hushållspapper. Torka ur lite av stekfettet ur pannan, men lämna kvar tillräckligt för att steka quesadillan.
Medan du steker chorizon, blanda vitlök och hackade tomater i en skål och krydda med lite salt och peppar. Bred hälften av tomatblandningen på ett av tortillabröden, toppa med lite riven ost, rejält med salladslök och knappt hälften av den stekta chorizon. Lägg ett tortillabröd ovanpå och tryck till lite försiktigt.
Stek quesadillan i stekpannan och stek på hög värme i några minuter på varje sida. Brödet ska vara gyllenbrunt och osten ska ha smält. Gör likadant med den andra quesadillan och skär dom sedan i fyra delar. Servera med lite extra salladslök och chorizo.
Recept: Donal Skehan
milla säger
Ser riktigt gott ut 🙂
Från sött till salt säger
Det var det också. 🙂