Ja, även jag har fallit till föga och testat på det här med cake pops och jag gillar det. Välj själv om du vill baka din egen mjuka kaka eller har du bråttom så kan du köpa färdig kakmix i affären.
Cake pops på citronkaka
Citronkaka
2 dl socker
2 ägg
50 gram smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 citron
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj och bröda en avlång form med ströbröd väl.
Vispa socker och ägg pösigt. Smält smöret och blanda sedan ner mjölken i smöret och blanda ner det i äggblandningen.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker väl.
Tvätta citronen väl och riv sedan ner den gula delen av skalet i mjölet. Pressa ut saften ut hela citronen i äggsmeten.
Blanda försiktigt ner mjölblandningen i äggblandningen och rör försiktigt om tills det bli en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Känn med en sticka när den är klar.
Låt den svalna några minuter innan sockerkakan vänds upp och ner på en tallrik och får sedan svalna under formen.
Cake pops
ca 100 g philadelphiaost
vit och mörk choklad
strössel
Mixa kakan i en matberedare och tillsätt philadelphiaosten och kör till en fast smet, den ska gå att forma utan en massa kladd.
Rulla till små bollar eller forma till vad du vill och tryck ner en liten pinne i varje som du fäster med lite smält choklad. Låt stelna i kylskåpet i ca 30 minuter.
Smält chokladen till dekoren i mikron eller över vattenbad. Doppa varje klubba i chokladen och strö lite strössel över. Tryck ner klubban i lite frigolit eller oasis och låt stelna i kylskåpet.
Amanda säger
När ska mjölet i?
Från sött till salt säger
Hej! Tack för att du såg det lilla skrivfelet. Nu är det ändrat och istället för att försiktigt röra ner mjölkblandningen så har jag nu korrigerat det till mjölblandningen. Ha det fint!
/Ulrica