Jaha, då var det 2013. Har ni börjat ta tag i några av de där nyårslöftena ännu? Själv har jag varit för sjuk för att bry mig om det ännu men jag hoppas på att jag ska tillfriskna snart så att jag kan göra det.
Mer grönsaker och mindre kött var vad jag lovade mig själv. Att sluta helt med kött har jag svårt för men att dra ner på det är inte något problem. Jag har gjort det förr och då kan jag göra det igen. Grönsakerna är en lite svårare sak att få in i vardagslivet. Är inte direkt uppväxt med en massa grönsaker till maten. Min pappa tyckte att tomater och annat var kaninmat så jag har inte riktigt fått med mig det där sen barnsben. Speciellt på vinterhalvåret när sallad, gurka och tomat bara smakar beskt vatten är det klurigt vad man ska ha för sallad till maten. Tips mottages tacksamt.
Ananassorbet var ett tag sedan jag gjorde men det blev aldrig av att jag lade ut det här. Det är en av mina absoluta favoritglassar. Om du bjuder på den till en middag så rekommenderar jag att du serverar efterrättsvinet Nivole till. Dom passar perfekt ihop.
Grundsockerlag:
1350 g socker
1000 g vatten
250 g glykos
Blanda vatten och socker i en ren kastrull, blanda noga. Koka upp sockerlagen och pensla hela tiden insidan av kastrullen med en pensel som doppats i vatten. Detta för att förhindra att sockret kristalliseras i den färdiga sockerlagen.
Tillsätt glykosen och koka upp igen, skumma noga av sockerlagen.
Häll upp i en glasburk eller kanna med lock.
Förvara den i kylskåpet när den kallnat.
Ananassorbet:
800 g färsk ananas, 450 g puré
50 g socker
500 g grundsockerlag
100 g vatten
citronsaft, efter smak
Skala och kör anansen till puré i en mixer. Väg upp 450 g puré och mixa den med 50 g socker tills det smält.
Mixa in sockerlagen och vattnet med en stavmixer. Smaka av med citronsaft.
Frys sorbeten i en glassmaskin.
Lämna gärna ett svar