Krii's Kitchen

  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Maränger med chokladganache

    2012-05-01

    Maränger med chokladganache
    Dessa söta maränger med lite choklad emellan gör sig väldigt fint på både kakfatet och festbuffén.

     

    Maränger med chokladganache

    ca 25 stycken

    Maränger
    150 ml äggvita, ca 4 ägg
    220 g strösocker, extra fint
    1 tsk ättiksprit

    Chokladkräm
    200 g mörk choklad, hackad
    60 ml vispgrädde
    2 msk apelsinlikör

    1. Sätt ugnen på 120°C.
    2. Vispa äggvitorna med elvisp tills det börjar bildas hårda toppar. Tillsätt socker och ättiksprit medans du vispar. Vispa tills smeten blir tjock och glansig.
    3. Spritsa eller skeda upp marängen på 2 plåtar med bakplåtspapper.
    4. Baka i ugnen mellan 15–30 minuter, tills ytan blir lite krispig. Stäng av ugnen och låt marängen stå i ca 30 minuter innan du tar ut dem.
    5. Smält choklad, grädde och apelsinlikör i en kastrull och vispa samman till en slät kräm. Låt svalna helt.
    6. Sätt ihop marängerna genom att spritsa eller bred på chokladkrämen. Låt stelna.

     

    Eftersom jag inte har varmluftsugn så blev det lite klurigt med att inte kunna få in alla maränger i ugnen samtidigt. Jag gjorde som så att jag spritsade ut hälften av smeten och sen vispade jag upp den kvarvarande smeten lite extra innan jag även spritsade ut den på en plåt. Om marängerna spritsas samtidigt så blir dom platta i väntan på att den första plåten ska bli klar. Det tar även en liten stund för chokladkrämen att stelna så jag ställde in den i kylskåpet lite snabbt för att inte få för rinnig konsistens. Då rinner den ju av marängerna.

     

    SparaSpara

    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Affogato
      Affogato
    • Lime- och timjancocktail
      Timjan- och limecocktail
    • Key Lime Pie
      Key Lime pie
    • Jordnötsglassar
      Jordnötsglassar – mini pops (LCHF)

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Footer

    INSTAGRAM

    Give your ice cubes that little something extra. 🌸🌼
.
Ge dina iskuber det där lilla extra. 🌸🌼
.
.
#foodstylingandphotography #kriiskitchen #stilllifefoodphotography #flowericecubes #icecubes
    Summer is here, and before it’s over, I will hav Summer is here, and before it’s over, I will have eaten my own weight in strawberries. 🍓
.
Sommaren är här och innan den är över har jag ätit min egen vikt i jordgubbar. 🍓
.
.
#summerflavours #foodphotography #foodstories #foodstylingandphotography #kriiskitchen #foodandflatlay #strawberries
    A strawberry's best friend has to be lime sugar. 🍓
Recipe:
1 lime, zest
90 g granulated sugar
1️⃣ Mix the zest from the lime together with the granulated sugar.
2️⃣ Serve with fresh strawberries.
.
En jordgubbes bästa vän måste ändå vara limesocker. 🍓
Recept:
1 lime, rivet zest
1 dl strösocker
1️⃣ Blanda samman zest från lime tillsammans med strösockret.
2️⃣ Servera tillsammans med färska jordgubbar.
.
.
#summerrecipes #summerflavours #foodstories #kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #strawberries #limesugar
    Rhubarb Gin & Tonic. 🩷 Recipe: 200 g rhubarb 40 Rhubarb Gin & Tonic. 🩷
Recipe:
200 g rhubarb
400 ml gin
1. Rinse, trim and slice the rhubarb.
2. Pour the gin into a glass jar or pitcher and add the rhubarb.
3. Place a lid or cover with plastic wrap and place in the refrigerator for 1–2 days.
4. Strain the rhubarb and pour into a bottle. Store in the refrigerator.
.
Rabarbergin & Tonic. 🩷
Recept:
200 g rabarber
400 ml gin
1. Skölj, ansa och skiva rabarbern.
2. Häll upp gin i en glasburk eller kanna och tillsätt rabarbern.
3. Sätt på ett lock eller täck över med plastfolie och ställ in i kylskåpet 1–2 dagar.
4. Sila av rabarbern och häll upp på en flaska. Förvara i kylskåpet.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails #summerflavours #summerrecipes #rhubarbgin #rhubarbrecipes
    Heirloom tomatoes are the best kind of tomato. . H Heirloom tomatoes are the best kind of tomato.
.
Heirloom-tomater är verkligen de bästa sortens tomater.
.
.
#summerflavours #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #tomatoes #heirloomtomatoes
    Did you make something with lilacs this year? . La Did you make something with lilacs this year?
.
Lagade du något med syrener i år?
.
.
#kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #foodstories #nordicfood #springflavours #springrecipes #lilacsyrup #lilacrecipes #colourfulfood
    %d