Dessa söta maränger med lite choklad emellan gör sig väldigt fint på både kakfatet och festbuffén.
Maränger med chokladganache
ca 25 stycken
Maränger
150 ml äggvita, ca 4 ägg
220 g strösocker, extra fint
1 tsk ättiksprit
Chokladkräm
200 g mörk choklad, hackad
60 ml vispgrädde
2 msk apelsinlikör
- Sätt ugnen på 120°C.
- Vispa äggvitorna med elvisp tills det börjar bildas hårda toppar. Tillsätt socker och ättiksprit medans du vispar. Vispa tills smeten blir tjock och glansig.
- Spritsa eller skeda upp marängen på 2 plåtar med bakplåtspapper.
- Baka i ugnen mellan 15–30 minuter, tills ytan blir lite krispig. Stäng av ugnen och låt marängen stå i ca 30 minuter innan du tar ut dem.
- Smält choklad, grädde och apelsinlikör i en kastrull och vispa samman till en slät kräm. Låt svalna helt.
- Sätt ihop marängerna genom att spritsa eller bred på chokladkrämen. Låt stelna.
Eftersom jag inte har varmluftsugn så blev det lite klurigt med att inte kunna få in alla maränger i ugnen samtidigt. Jag gjorde som så att jag spritsade ut hälften av smeten och sen vispade jag upp den kvarvarande smeten lite extra innan jag även spritsade ut den på en plåt. Om marängerna spritsas samtidigt så blir dom platta i väntan på att den första plåten ska bli klar. Det tar även en liten stund för chokladkrämen att stelna så jag ställde in den i kylskåpet lite snabbt för att inte få för rinnig konsistens. Då rinner den ju av marängerna.
Lämna gärna ett svar