Andra glassen från boken "Glass" kommer här. Gillar du kokossmaken är det här grejen för dig. Inte så söt och lite sådär lagom exotisk i smaken. Nästa gång kanske jag ska testa att ha i lite ananasjuice också för jag gillar verkligen kombinationen kokos och ananas.
Kokos- och limepinnar
6–8 glasspinnar
400 ml kokosmjölk
1 dl söt kondenserad mjölk
1 lime, finrivet skal och 1–2 tsk saft
0,5 dl + 1 msk riven kokos
50 g vit choklad
Mixa kokosmjölk och kondenserad mjölk med en stavmixer. Blanda i limeskal och limesaft samt 0,5 dl riven kokos. Häll upp i glassformar och ställ in i frysen i ca en timme.
Ta ut formarna och sätt i glasspinnar (har du glasspinnar som sitter fast i formen så behövs inte detta).
Ställ in i frysen över natten.
Skölj formarna hastigt i ljummet vatten och lossa glassarna.
Hacka chokladen och smält den försiktigt i mikron. Ringla chokladen över glassarna och strö över ca 1 msk kokosflingor.
Förvara glassarna inplastade i frysen eller i en låda med lock.
Recept: Elisabeth Johansson
Lämna gärna ett svar