Varför inte bjuda på en midsommardrink som isglass? Cosmopolitanpinnar, yum! Nu vet jag ju att de flesta i vårt avlånga land kommer tampas med 12–18°, byig vind och diverse regnskurar (let's face it, det är ju ändå midsommar). Men lägg idén på minnet och ta fram den en varm julikväll innan grillpartyt tagit fart. Detta recept kommer från den eminenta boken "Glass" och är även mitt bidrag till juni månads sötsak.
6–8 pinnglassar
3 cl citronvodka eller vodka
3 cl Cointreau
5 dl tranbärsjuice
1 lime, saften
Blanda alla ingredienser och fyll upp i glassformar. Ställ in i frysen 1–2 timmar.
Ta ut formarna och sätt i glasspinnar (har du glasspinnar som sitter fast i formen så behövs inte detta).
Ställ in i frysen över natten.
Skölj formarna hastigt i ljummet vatten och lossa glassarna när de ska ätas.
Förvara glassarna inplastade i frysen eller i en låda med lock.
Recept: Elisabeth Johansson
Karoline | Gröna Skafferiet säger
Vad goda de ser ut och vilken fin bild! 🙂
Från sött till salt säger
Tack så hemskt mycket. Kan verkligen rekommendera dom. 🙂