Det där med att hitta persikojuice till att göra en bellini har inte visat sig lätt. Tips mottages tacksamt. Jag har letat i varenda hälsokostbutik, eftersom det är där jag hittat den tidigare, men icke. Till slut orkade jag inte vänta längre utan letade rätt på det här receptet istället. Lite krångligare, men ändå inte speciellt svårt. Gott är det i vilket fall.
4 glas
1 dl vatten
1 dl strösocker
2 mogna persikor, eller 4 konserverade persikohalvor
8 dl kallt mousserande vitt vin
Koka upp vatten och socker och låt det sjuda tills sockret löst sig. Låt det kallna.
Skär ett kryss i persikorna och doppa dem i kokande vatten. Riv bort skalet under rinnande kallt vatten. Dela dem och mixa slätt. Om du använder konserverade persikor är det bara att mixa direkt.
Mixa purén med den kalla sockerlagen och skeda upp ett par matskedar i fyra champagneglas. Fyll på med mousserande vin och servera genast.
Cina
Vet att Lidl haft persikojuice tidigare, bra sådan dessutom! Tjock, nästan krämig och söt... 🙂 Vet dock inte hur deras sortiment ser ut idag... Länge sen jag fick Bellini-cravings!
Från sött till salt
Åh tack för tipset. Man skulle kunna tro att suget efter en Bellini eller två har försvunnit med sommaren, men icke. Måste kolla på Lidl. 😀