Även om jag inte är ett stort fan av vattenmelon (det är något med det där söta och tyvärr ofta lite mjöliga fruktköttet som jag har svårt för) så är denna vattenmelon-sherbet heeelt fantastisk!
Lite pilligt är det med kärnorna men enligt min mening så brukar man ju många gånger äta vattenmelonen med en del av kärnorna kvar så då kan man göra det även om det är i glassform.
Jag köpte en (enligt skylten) kärnfri vattenmelon, men näe, kärnorna fanns där om än pyttepyttesmå.
Om du inte är så bekant med begreppet sherbet när det gäller glass, så är det som en sorbet men den innehåller även mjölk.
Vattenmelon-sherbet
ca 1 liter
Ingredienser
- 1 kg vattenmelon (utan skal)
- 1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
- 1 lime, saft och finrivet skal
- 0,25 tsk salt
Gör så här
- Pilla bort melonkärnorna (så många du kan) och skär fruktköttet i kuber.
- Lägg ut fruktkuberna i ett lager på en bricka klädd med bakplåtspapper eller i en burk med bakplåtspapper mellan varje lager. Ställ in i frysen i minst 4 timmar.
- Kör alla ingredienser i en mixer eller matberedare till en jämn smet. Häll upp i en burk eller portionsformar och frys i ca 2 timmar.
Lämna gärna ett svar