För mig har svarta vinbär mest betytt svartvinbärssaft eller gelé. Men det går ju att göra så mycket mer med de där härliga bären och för att vidga min repertoar så testade jag på att göra svartvinbärsglass.
Det blev, enligt mig, både gott och vackert men jag skulle säga att smaken kanske är lite för "vuxen" för de mindre barnen.
Men det är klart, man kan alltid skoja till det genom att göra små sandwichar av glassen tillsammans med dina eller barnens favorit-cookies. Dessa är med chokladsmak och det passade fint tillsammans med den sötsyrliga glassen.
Eller så tar du bara fram strutar, strössel och annat och låter alla välja själva hur de vill äta sin glass.
Svartvinbärsglass
ca 1 liter
Ingredienser
- 250 g svarta vinbär
- 2 msk pressad citronsaft
- 3 dl vispgrädde
- 1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
Gör så här
- Mixa svarta vinbär och citronsaft, passera genom en sil för en slät puré.
- Vispa grädden och vänd ner den kondenserade mjölken samt svartvinbärspurén.
- Kör glassmeten i en glassmaskin tills den är klar. Lägg över den i en burk och ställ in i frysen i ca 3 timmar innan du ska servera den. (Det går även bra att hälla smeten direkt i en form om man inte har en glassmaskin.)
Lämna gärna ett svar