Denna spaghetti carbonara är en riktig turborätt. Den går snabbt att slänga ihop efter att man kommit hem från jobbet och smakar ljuvligt. Ärtorna ger både en liten färgklick och trevlig smak, pasta carbonara är ju annars en rätt så beige rätt.
Spaghetti Carbonara med ärtor
4 personer
450 g valfri pasta
1 ägg
1 dl vispgrädde
havssalt och nymald svartpeppar
12 skivor bacon eller pancetta, skurna i bitar
2 nävar färska spritade ärter, eller frysta
2 kvistar färsk mynta
2 nävar färskriven parmesan
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
- Vispa ägg med grädde, salt och peppar.
- Stek bacon eller pancetta gyllene och knaprig.
- När det återstår ca 1,5 minut på pastakoket, lägger du i ärtorna så att dessa får koka med på slutet. När det är färdigtkokt häller du av vattnet, blandar pastan och ärtorna med bacon eller pancettan och fint strimlad mynta.
- Tillsätt sedan äggblandningen och rör om så det bildas en slät sås. Späd eventuellt med lite pastavatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar, strö över parmesan och resten av myntan.
Recept: Jamie Oliver
Lämna gärna ett svar