Krii's Kitchen

  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Sockerringar

    2023-09-09

    Till receptet
    The recipe
    Sockerringar med kaffe

    Om jag tänker på sockerringar så tänker jag på min mormor. Det är den kaka jag minns att hon oftast bakade, och om jag kommer ihåg rätt så fanns det alltid en burk redo i skafferiet.

    Jag tycker att det är lagom söta och frasiga och härligt imperfekta i formen.

    Sockerringar

    Sockerringar

    ca 50 st

    Ingredienser

    • 1,5 dl vispgrädde
    • 25 g jäst
    • 125 g smör, skuren i tärningar
    • 5 dl vetemjöl
    • 1 ägg
    • pärlsocker

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Lös upp jäst tillsammans med vispgrädde i en bunke.
    3. Tillsätt smör och mjöl växelvis och knåda ihop till en smidig deg i en köksassistent eller med en elvisp med degkrokar. Degen ska vara lätt att kavla och inte vara för lös.
    4. Kavla ut degen, ca 5 mm tjock, på ett mjölat bakbord.
    5. Stansa ut ringar, ca 6 cm i diameter, och stansa ut ett litet hål i mitten.
    6. Pensla kakorna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
    7. Grädda kakorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper i ca 15 minuter eller tills de har fått lite färg.
    8. När alla ringar är gräddade stänger du av ugnsvärmen. Lägg alla ringar på en plåt och låt dem torka på eftervärmen.

    Swedish sugar rings

    makes about 50

    Ingredients

    • 150 ml heavy cream
    • 25 g of fresh yeast
    • 125 g butter, cut into cubes
    • 600 g all-purpose flour
    • 1 egg
    • pearl sugar

    How to

    1. Set the oven to 350°F (175°C).
    2. Dissolve the yeast together with the heavy cream in a bowl.
    3. Add butter and flour alternately and knead into a smooth dough in a stand mixer or with a hand mixer with dough hooks. The dough should be easy to roll and not too loose.
    4. Roll out the dough, about 5 mm thick, on a floured surface. Punch out rings, approx. 6 cm in diameter, and punch out a small hole in the middle.
    5. Brush the cookies with beaten egg and sprinkle with pearl sugar.
    6. Bake the cookies on a baking tray lined with parchment paper for about 15 minutes or until they got a little colour.
    7. When all the rings are baked, turn off the oven heat. Put all the rings on a baking tray and let them dry in the residual heat.

    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Affogato
      Affogato
    • Key Lime Pie
      Key Lime pie
    • Jordnötsglassar
      Jordnötsglassar – mini pops (LCHF)
    • Vaniljmarinerad citrus med maränger och grädde
      Vaniljmarinerad citrus med maränger och grädde

    Kommentarer

    1. Patrizia Miceli säger

      juli 29, 2024 at 6:02 e m

      "I would like to make them, but I am not sure If you are referring to bread yeast" which I will then have to let the dough rest and rise, or to baking powder for cake. Thank you for your attention."

      Svara
      • Krii's Kitchen säger

        juli 29, 2024 at 9:45 e m

        Hi.
        It is fresh bread yeast you should use, not baking powder, and you will not have to let the dough rest and rise (like you do when you're baking bread). I hope you'll be happy with the result.
        Best regards, Ulrica

        Svara

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot
    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)
    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma
    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM

    Give your ice cubes that little something extra. 🌸🌼
.
Ge dina iskuber det där lilla extra. 🌸🌼
.
.
#foodstylingandphotography #kriiskitchen #stilllifefoodphotography #flowericecubes #icecubes
    Summer is here, and before it’s over, I will hav Summer is here, and before it’s over, I will have eaten my own weight in strawberries. 🍓
.
Sommaren är här och innan den är över har jag ätit min egen vikt i jordgubbar. 🍓
.
.
#summerflavours #foodphotography #foodstories #foodstylingandphotography #kriiskitchen #foodandflatlay #strawberries
    A strawberry's best friend has to be lime sugar. 🍓
Recipe:
1 lime, zest
90 g granulated sugar
1️⃣ Mix the zest from the lime together with the granulated sugar.
2️⃣ Serve with fresh strawberries.
.
En jordgubbes bästa vän måste ändå vara limesocker. 🍓
Recept:
1 lime, rivet zest
1 dl strösocker
1️⃣ Blanda samman zest från lime tillsammans med strösockret.
2️⃣ Servera tillsammans med färska jordgubbar.
.
.
#summerrecipes #summerflavours #foodstories #kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #strawberries #limesugar
    Rhubarb Gin & Tonic. 🩷 Recipe: 200 g rhubarb 40 Rhubarb Gin & Tonic. 🩷
Recipe:
200 g rhubarb
400 ml gin
1. Rinse, trim and slice the rhubarb.
2. Pour the gin into a glass jar or pitcher and add the rhubarb.
3. Place a lid or cover with plastic wrap and place in the refrigerator for 1–2 days.
4. Strain the rhubarb and pour into a bottle. Store in the refrigerator.
.
Rabarbergin & Tonic. 🩷
Recept:
200 g rabarber
400 ml gin
1. Skölj, ansa och skiva rabarbern.
2. Häll upp gin i en glasburk eller kanna och tillsätt rabarbern.
3. Sätt på ett lock eller täck över med plastfolie och ställ in i kylskåpet 1–2 dagar.
4. Sila av rabarbern och häll upp på en flaska. Förvara i kylskåpet.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails #summerflavours #summerrecipes #rhubarbgin #rhubarbrecipes
    Heirloom tomatoes are the best kind of tomato. . H Heirloom tomatoes are the best kind of tomato.
.
Heirloom-tomater är verkligen de bästa sortens tomater.
.
.
#summerflavours #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #tomatoes #heirloomtomatoes
    Did you make something with lilacs this year? . La Did you make something with lilacs this year?
.
Lagade du något med syrener i år?
.
.
#kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #foodstories #nordicfood #springflavours #springrecipes #lilacsyrup #lilacrecipes #colourfulfood
    %d