Jag älskar pesto. Den går att använda till så många olika saker och är inte svår att göra. Blanda den i pastan, bred den över laxen och ugnsbaka 20 minuter i ugn eller klicka den på en liten crostini. Ja möjligheterna är många.
Du kan byta ut pinjenötterna mot t.ex. solrosfrön. Själv bytte jag ut pinjenötterna mot mandel eftersom jag bjöd en vän på detta men hon tål varken pinjenötter eller sorosfrön. Som tur var tål hon mandel.
Pesto
ca 4 dl
Ingredienser
- 75 gram pinjenötter
- 1,5 krukor basilika
- 1 vitlöksklyfta
- 100 g parmesanost, riven
- 2,5 dl olivolja
- flingsalt
- nymalen svartpeppar
Gör så här
- Rosta pinjenötterna.
- Mixa basilika, pinjenötter, vitlök och parmesan. Tillsätt oljan samtidigt som du mixar allt.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Låt gärna smakerna mogna i några timmar eller gärna över natten. Förvara i en burk med tätslutande lock i kylen upp till en vecka.
Lämna gärna ett svar