För ett tag sedan postade jag en bild på denna krämiga och helt vansinnigt goda blodapelsinglass på mitt Instagram-konto. Jag lovade då att receptet snart skulle gå att hitta här på bloggen. Det tog lite längre tid än planerat, men här är det. Världens enklaste glassrecept, inspirerad av Linda Lomelino.
Du kan göra en glass-sandwich. Kläm bara en kula glass mellan valfria kex eller kakor och frys in tills dom ska ätas.
Om du inte vill köra glassen i glassmaskin så kan du bara fylla pinnglassformar med glassen och sedan när det frusit sig hård, doppa den i t.ex. vit choklad.
Smarrigt värre.
Blodapelsinglass
ca 1 liter
Ingredienser
- 3 dl blodapelsinjuice, ca 4 blodapelsiner
- 2,5 dl vispgrädde
- 1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
Gör så här
- Pressa blodapelsinerna och mät upp till 3 dl juice.
- Vispa grädden och vänd ner kondenserad mjölk och blodapelsinjuice.
- Kör glassmeten i en glassmaskin tills den är klar. Lägg över den i en burk och ställ in i frysen i ca 3 timmar innan du ska servera den.
- Dekorera med lite färska kryddor som t.ex. citronmeliss eller timjan om du vill.
Lämna gärna ett svar