Ett annat givet inslag på adventsfesten, förutom glöggsangrian, är dessa crostini med mozzarella och granatäpple. Men använd buffelmozzarella om du får tag i det. Oftast brukar de stora matbutikerna ha det i sitt sortiment. Den smakar mycket mer än vanlig mozzarella. Granatäppelkärnorna ger en härlig sötma som jag inte tycker att du ska hoppa över.
16 crostini
1 baguette
olivolja
0,5 granatäpple
250 g buffelmozzarella
0,5 dl strimlad basilika
flingsalt
grovmalen svartpeppar
Sätt ugnen på 250°C och grill.
Skär 16 skivor av baguetten. Lägg dem på ett ugnsgaller och pensla dem med olivolja. Grilla hastigt i mitten av ugnen tills de har fått fin färg.
Dela granatäpplet och pilla ut de röda kärnorna. Se till att hinnorna mellan kärnorna inte kommer med. Ett tips är att dela granatäpplet på mitten, lägg ena halvan med snittytan neråt i handen och banka med en träslev. Då trillar kärnorna ut i handen.
Lägg brödskivorna på ett fat och fördela osten över. Strö över granatäpplekärnor och strimlad basilika. Salta och peppra. Avsluta med att ringla över lite olivolja.
Recept: Malin och Kalle Landqvist
Lämna gärna ett svar