Dessa chips med chèvrecreme och prosciuttosmulor är precis lika smarriga som chipsen med smetana och löjrom jag tidigare haft med här på bloggen. Detta är det perfekta tilltugget till det bubbliga på t.ex. nyår medans gästerna väntar på att middagen ska börja.
Chips med chèvrecreme, prosciuttosmulor och balsamicosirap
1 fat
Ingredienser
- 1 påse lantchips, lättsaltade
- 150 g chèvreost
- 1 dl crème fraiche
- 1 dl philadelphiaost
- 100 g prosciutto i skivor
- 4 msk balsamvinäger
- 2 msk honung
- nymalen svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Lägg ut prosciuttoskivorna på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen i ca 10–15 minuter, dom ska bli knapriga. Låt svalna på plåten.
- Blanda balsamvinäger och honung i en kastrull och koka ihop till en krämig sirap. Var försiktig så det inte bränner i kastrullen.
- Smula getost och blanda med crème fraiche och philadelphiaost. Mixa till en slät kräm i en matberedare eller med en stavmixer.
- Bred ut chipsen på ett stort fat eller flera små.
- Klicka ut chèvrecreme och smula över prosciutton.
- Avsluta med att ringla över balsamicosirap och vrid några varv med pepparkvarnen.
- Servera genast.
SparaSpara
Lämna gärna ett svar